Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk blomkålslasagne

Lasagne kan man göra så mycket gott med. Det behöver ju inte bara vara färs i för att den ska bli god! Den här blomkålslasagnen är supergod och mättande, perfekt till middag i både en och två dagar.

Kika på förpackningen med lasagneplattor om den är vegansk. Många innehåller ägg och är således inte veganska. Två märken jag hittat som är veganska är ICAs ekologiska och Barillas.

Vegansk blomkålslasagne

Portioner: 8 stycken

Tid: 45 minuter + 30 minuter i ugn

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Blomkålsfärs

1 st stor gul lök

3 st vitlöksklyftor 

1 st medelstor blomkålshuvud (ca 800 g)

2 msk tomatpuré 

400 g finkrossade tomater

1 dl vatten

1 st grönsaksbuljongtärning

1 tsk chiliflakes (går att utesluta)

2 tsk torkad oregano

2 tsk torkad timjan

1 tsk svartpeppar

1 nypa socker

Salt

Olivolja att steka i

Ostsås

1 msk mjölkfritt margarin

1 msk vetemjöl

7 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 msk näringsjäst

3 dl växtbaserad riven ost

1 krm malen muskotnöt

Salt

10 stycken lasagneplattor

Gör så här

Blomkålsfärs: Finhacka lök och vitlök. Riv blomkålen på på den tjockare delen av ett rivjärn. Fräs lök, vitlök och blomkål i en stekpanna med olja tills det blir mjukt. Blanda i övriga ingredienser och koka ihop, gärna i 20-25 minuter. Ställ åt sidan.

Ostsås: Smält margarin i en större kastrull. Blanda i vetemjölet och rör ihop så vetemjölet smälter in i margarinet. Häll i grädden och koka upp. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra tills osten smält ihop i såsen. Varva blomkålsfärs, ostsås och lasagneplattor i en ugnsform och avsluta med ostsås på toppen. Grädda lasagnen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt lasagnen svalna något innan du serverar den tillsammans med en sallad.

0
4

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska kladdkakshjärtan

Kladdkakehjärtan är det bästa alla hjärtans dag-fikat! Jag har stansat ut hjärtan med en pepparkaksform som jag sedan doppat i choklad och strött över strössel! Så himla goda och alldeles urgulliga!

Följ mig på

Instagram

Facebook

Veganska kladdkakshjärtan

Portioner: 12 stycken

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

280 g/2 dl strösocker

210 gram/3,5 dl vetemjöl

40 g/ 1 dl kakao

18 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/0,5 tsk salt

150 g/1 1/2 dl kikärtsspad

Topping

200 gram choklad (mörk, ljus eller vit)

2 tsk kokosolja

Röd eller rosa pastafärg

Strössel

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet. Klä en form (35×25 cm) med bakplåtspapper och häll i smeten där i. Grädda kladdkakan i ugnen i 250-30 minuter (den ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar). Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp. Använd en pepparkaksform med formen av ett hjärta och stansa ut ca 12 stycken hjärtan

Topping: Smält choklad och olja över vattenbad eller i micron. Doppa dina hjärtan i chokladen, ta hjärna hjälp av en gaffel för att fiska upp hjärtat och låta det rinna av. Lägg på ett bakplåtspapper. Dekorera dina kladdkakehjärtan och låt dem sedan stelna i kylskåp

0
3

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk kanelbullerulltårta

Kan man få en snabbare kanelbulle? Tror inte det! Den här rulltårtan bakar du på ett kick och den smakar som en riktigt god, saftig kanelbulle. Typ. God är den i alla fall!

Vegansk kanelbullerulltårta

Portioner: 10 bitar

Tid: 20 minuter

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Kaka

100 g mjölkfritt margarin

225 g/2,5 dl socker

5 g/1 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

2 krm salt

180 g/3 dl mjöl

2 dl vatten

Topping och fyllning

45 g/1/2 dl strösocker

1 msk malen kanel

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull.

Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör i vatten och smält margarin. Bred ut smeten i en långpanna klädd i bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda strösocker och kanel och strö över blandningen över kakan. Lägg ett nytt bakplåtspapper på en annan plåt eller en stor skärbräda som täcker plåten du gräddat kakan i. Vänd kakan upp och ned. Pensla lite kallt vatten på bakplåtspappret och dra sedan försiktigt av det från kakan. Strö över resten av kanelsockret och rulla ihop kakan från kortsida till kortsida till en rulle (ta gärna hjälp av bakplåtspappret när du rullar ihop den). Låt rulltårtan svalna något innan du skär den i bitar.

0
8