Vegansk kladdkaka med extra allt

Precis den här typen av bakverk utgjorde början av min karriär som receptkreatör när jag var 16 år! Jag tog ett recept, fyllde det med massor av gott som jag hade hemma och fick tillslut en kaka som var EXTRA ALLT och så fantastiskt god! Varför gör jag inte så här oftare?

Kladdkaka med extra allt innehåller både vit och mörk choklad, salta jordnötter och en topping av ljus chokladtryffel! Släng i prick allt du har i skafferiet och bara kör, det blir typ alltid bra.

kladdkaka extra allt

Vegansk kladdkaka med extra allt

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 1 timme + 3 timmar i kylskåp

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

180 g/2 dl strösocker

150 g/2 dl mjukt farinsocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl salta jordnötter

100 g vegansk vit choklad

200 g vegansk mörk choklad

Chokladtryffel

200 g vegansk ljus choklad

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

kladdkaka extra allt

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Tillsätt  jordnötter, hacka chokladen ochblanda ihop. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.

Chokladtryffel: Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i chokladen och rör tills du får en slät chokladkräm. Bred ut tryffeln över kladdkakan och ställ in i kylskåpet igen tills tryffeln stelnat.