Precis den här typen av bakverk utgjorde början av min karriär som receptkreatör när jag var 16 år! Jag tog ett recept, fyllde det med massor av gott som jag hade hemma och fick tillslut en kaka som var EXTRA ALLT och så fantastiskt god! Varför gör jag inte så här oftare?
Kladdkaka med extra allt innehåller både vit och mörk choklad, salta jordnötter och en topping av ljus chokladtryffel! Släng i prick allt du har i skafferiet och bara kör, det blir typ alltid bra.
Vegansk kladdkaka med extra allt
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 1 timme + 3 timmar i kylskåp
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 dl mjukt farinsocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl salta jordnötter
100 g vegansk vit choklad
200 g vegansk mörk choklad
Chokladtryffel
200 g vegansk ljus choklad
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Tillsätt jordnötter, hacka chokladen ochblanda ihop. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.
Chokladtryffel: Hacka chokladen grovt. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i chokladen och rör tills du får en slät chokladkräm. Bred ut tryffeln över kladdkakan och ställ in i kylskåpet igen tills tryffeln stelnat.
Lämna ett svar