Vegansk dragonpasta med stekt portabello

Jag och min lillasyster lagade den här goda måltiden till familjen häromveckan. Det är otroligt roligt att bjuda icke veganer på vegansk mat. Jag ser det som en fin möjlighet att ta emot feedback från de som inte äter det dagligen. Då får jag en annan vinkel på hur ovana vill att det ska smaka för att man ska kunna känna att det är en komplett måltid. Min erfarenhet av att bjuda ”köttisar” på mat är att de ofta tycker att det saknas något, lite textur. Det får man genom portabellosvampen i den här måltiden. Just den sortens svamp är den jag upplever vara den som är mest likt kött i konsistens. Den är ganska tuggig, på ett bra sätt.

dragonpasta

Vegansk dragonpasta med stekt portabello

Portioner: 4 stycken

Tid: 30 minuter

Ingredienser

Olja att steka i

2 st portabellosvampar

2 st vitlöksklyftor

1 dl vitt matlagningsvin

1 st tärning grönsaksbuljong

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl riven, växtbaserad parmesanost

Salt och peppar

1/2 kruka färsk dragon

4 portioner pasta

Portabello: Skiva portabello i 2 cm stora kuber. Stek dem med salt och peppar i rikligt med olja tills de får en yta.

Sås: Hacka vitlöken smått och fräs den i en annan stekpanna med mycket olja, den ska inte ta färg. Tillsätt vinet och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt buljong och grädde, låt koka upp. Sänk värmen och blanda i parmesanosten tillsammans med salt och peppar. Låt puttra sakta. Hacka dragonen och blanda ned den i i stekpannan med såsen.

Pasta: Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan. Blanda ihop pasta och sås. Toppa med svampen.