Bulgur- och tofusallad med mango och äpple

I den här ljuvliga salladen får råvarorna stå för smakerna! Jag är en stor fantast av frukt i mat eftersom det bidrar med en härlig stöna och krispighet.

sallad-2

Jag använder märket YiPin på tofu och jag väljer den extra fasta sorten. Om du har tid kan du med fördel lägga tofun under press över natten så kommer den dra åt sig smak och behålla en fin form. Då rinner all vätska ur den.

Så här vätska du ur tofu

Snabbvariant: Skär tofun i bitar. Lägg ett hushållspapper i en sil och placera över diskhon. Lägg tofun i silen. Låt stå i 10 minuter.

Över natten: Linda in tofun i en ren kökshandduk. Lägg den mellan två skärbrädor. Du kan placera tofun lite sluttande över diskhon eftersom det kommer rinna av mycket vatten. Ställ gärna något tungt över tofun, jag brukar använda en gjutjärnsgryta. Låt rinna av över natten.

bulgursallad med tofu

Bulgur- och tofusallad med mango och äpple

Portioner: 6 stycken

Tid: 20 minuter

Ingredienser

Sallad

4 portioner bulgur

400 g fast tofu

¼ liten vitkål

2 st äpplen

1 mango

1 röd lök

1 avokado

Olja att steka i

Vinägrett

0,5 dl oliv-eller rapsolja

1 msk vitvinsvinäger

1 tsk agavesirap

Salt och peppar

Koka bulgur efter anvisningarna på förpackningen. Dela tofun i centimeterstora kuber och stek försiktigt i en stekpanna med olja tills de får gyllenbrun färg. Under tiden hackar du alla ingredienser till salladen och blandar i en skål. Blanda ned bulguren. Blanda ingredienserna till vinägretten och blanda ned i salladen. Lägg upp salladen på ett fat och strö över tofun.