Grönkålssallad med rostade rotfrukter

Den här salladen med grönkål och rostade rotfrukter är riktigt härlig! Jag har slungat grönkålen i en marinad med vitlök och tahini som smakar otroligt gott. I rotfrukterna har jag blandat i kikärtor som fått rosta tillsammans i ugnen tills de får en krispig yta. Ringla över lite crème fraîche och svartpeppar så har du en magiskt god sallad!

grönkålssallad

Grönkålssallad med rostade rotfrukter

Portioner: 4 stycken

Tid: 40 minuter

Ugn: 225 grader

Ingredienser

Sallad

4 stycken medelstora, fasta potatisar

2 stycken morötter

1 st blomkålshuvud

230 g sköljda, förkokta kikärtor

3 msk olivolja

Salt

400 g grönkål

Marinad

1 st vitlöksklyfta

3 msk tahini

1 dl olivolja

1 tsk agavesirap

2 tsk vitvinsvinäger

Salt och peppar

Skölj alla rotfrukter och dela dem i mindre bitar (du kan skala om du vill, jag tvättar bara av dem ordentligt). Bred ut rotfrukterna och kikärtorna på en ugnsplåt. Salta och ringla över oljan. Rosta mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills de blivit mjuka och fått en gyllenbrun färg. Skölj grönkålen och låt den rinna av. Blanda ingredienserna till marinaden och knåda ihop marinad och grönkål i en stor skål. Servera grönkålen tillsammans med de rostade rotfrukterna och kikärtorna. Ringla eventuellt över lite crème fraîche.