Den här salladen med grönkål och rostade rotfrukter är riktigt härlig! Jag har slungat grönkålen i en marinad med vitlök och tahini som smakar otroligt gott. I rotfrukterna har jag blandat i kikärtor som fått rosta tillsammans i ugnen tills de får en krispig yta. Ringla över lite crème fraîche och svartpeppar så har du en magiskt god sallad!
Grönkålssallad med rostade rotfrukter
Portioner: 4 stycken
Tid: 40 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser
Sallad
4 stycken medelstora, fasta potatisar
2 stycken morötter
1 st blomkålshuvud
230 g sköljda, förkokta kikärtor
3 msk olivolja
Salt
400 g grönkål
Marinad
1 st vitlöksklyfta
3 msk tahini
1 dl olivolja
1 tsk agavesirap
2 tsk vitvinsvinäger
Salt och peppar
Skölj alla rotfrukter och dela dem i mindre bitar (du kan skala om du vill, jag tvättar bara av dem ordentligt). Bred ut rotfrukterna och kikärtorna på en ugnsplåt. Salta och ringla över oljan. Rosta mitt i ugnen i 20-30 minuter eller tills de blivit mjuka och fått en gyllenbrun färg. Skölj grönkålen och låt den rinna av. Blanda ingredienserna till marinaden och knåda ihop marinad och grönkål i en stor skål. Servera grönkålen tillsammans med de rostade rotfrukterna och kikärtorna. Ringla eventuellt över lite crème fraîche.
Lämna ett svar