Innehåller annonslänkar
Kladdkakesandwich med vaniljglass är en ljuvlig kombination av kaka och glass som man garanterat äter upp på stående fot! Dessutom är den enkel att göra men kräver lite tålamod.
Till glassen behövs kondenserad mjölk och för att göra dessa veganska behöver man antingen göra egen kondenserad sojamjölk eller köpa en färdig burk kondenserad kokosmjölk.
Kladdkakesandwich med vaniljglass
Kladdkaka
300 gram mjölkfritt margarin
2 dl farinsocker
4 dl strösocker
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
2 dl kikärtspad
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Tillsätt i övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Klä en plåt (25×30 cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter
- Låt kladdkakan bli helt kall i kylskåp
Vegansk vaniljglass
2,5 dl växtbaserad vispgrädde
210 gram kondenserad växtmjölk (kondenserad kokosmjölk går att köpa HÄR och recept på kondenserad sojamjölk finns HÄR)
1 dl florsocker
1 vaniljstång
- Vispa grädden hårt
- Skrapa ur vaniljstången och vispa i den i grädden
- Tillsätt kondenserad växtmjölk och florsocker och vispa ihop till en glassmet
- Häll smeten i en bunke och frys in i 2 timmar
- Rör om i glassen då och då och plocka ur den ur frysen när den är fast men fortfarande krämig och bredbar
- Dela kladdkakan på mitten och bred på glassen på ena delen
- Lägg över den andra delen kladdkakan och tryck till lätt så det inte blir någon luft mellan lagren
- Frys kladdkakesandwichen i ca 2 timmar
- Dela upp glasskakan i ca 15 bitar
Kladdkakesandwich med vaniljglass förvaras i frysen
Lämna ett svar