Är det något jag älskar så är det Snickers, men det vet ni nog vid det här laget! Jag älskar också glass. Om jag ska fika, så fikar jag på Snickers eller glass. Det är ju bara SÅ gott!
Den här veganska Snickersglasstårtan är ljuvlig. Bottnen består av en härligt krispig ”Snickers”smet, ni vet den med cornflakes, jordnötssmör, sirap och kokos? Jag har fyllt det med vaniljglass, kolasås och chokladtryffel. Otroligt!
Jag har provbakat den här skönheten några gånger nu och jag tänkte ge upp eftersom glassen skar sig med kolasåsen varje gång eftersom glassen aldrig blev tillräckligt hård. Sen tänkte jag om. Varför ska jag strunta i en så god tårta bara för att jag inte lyckas göra den med hemmagjord glass när det finns otroligt många goda färdigköpta vaniljglassar som är veganska? Det gör att det både går snabbare att baka och blir enklare att få till! Så, glassen i tårtan är inte hemmagjord, men vem bryr sig egentligen?
Vegansk Snickersglasstårta
Portioner: 8-10
Tid: 3 timmar inklusive tid i frys
Ingredienser
Botten
200 g/2 dl jordnötssmör
140 g/1 dl ljus sirap
45 g/1/2 dl strösocker
80 g/2 dl kokosflingor
100 g/ca 10 dl cornflakes
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
Vegansk vaniljglass (jag har haft Choice vaniljglass)
Kolasås
140 g/1 dl ljus sirap
90 g/1 dl strösocker
1 dl växtbaserad natlagningsgrädde
25 g mjölkfritt margarin
Chokladtryffel
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
200 g vegansk ljus choklad
Flingsalt till topping
Gör så här
Botten: Mixa alla ingredienser utom glassen tills du får en deg. Tryck ut degen i en springform som är 20 cm i diameter så du får som ett pajskal. Ställ in i frysen i 10 minuter så skalet stelnar lite. Skopa sedan ut glass i skalet och bred ut den. Glassen jag använder är ganska mjuk så den går att breda ut direkt när den kommer från frysen. Andra glassar kan vara hårdare och då behöver den tina en liten stund så den är formbar. Ställ in i frysen igen
Kolasås: Koka sirap, socker och grädde till en kolasås som mäter 114 grader. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält ihop helt. Häll kolasåsen över glassen och ställ in i frysen igen tills den stelnat helt
Chokladtryffel: Värm grädde och choklad i en kastrull på låg värme under konstant omrörning. Dr av kastrullen från plattan och låt tryffeln svalna något innan du breder den över kolasåsen. Strö över flingsalt. Förvara i frysen tills det är dags att servera. Det bästa är att skära ut bitar av tårtan medan den är helt fryst och sedan låta den tina lite på tallriken.
Lämna ett svar