I samarbete med @carlshamnmejeri
Jag kommer i samarbete med Carlshamn mejeri ta fram flera recept med deras produkter under årets gång. Det förra receptet på veganska semmelmuffins hittar du HÄR.
Jag älskar en god, mastig frukost på helgerna. För att fira att livet. Och ledigheten. Särskilt på söndagen. Jag tycker att det dämpar ångesten som kanske smyger sig på inför kommande vecka.
Dessa veganska vaniljscones är så goda och smakar extra gott en söndagsmorgon! De går dessutom snabbt att göra så varför inte överraska dina familjemedlemmar eller vänner?
Jag serverar mina scones med Carlshamn mejeri mjölkfria bordsmargarin Kallpressat. Det smakar i princip identiskt med smör. Mums.
Veganska vaniljscones
50 gram mjölkfritt Carlshamn mjölkfria bakmargarin (rumstempererat)
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl växtbaserad vaniljyoghurt
1,5 dl växtbaserad fet dryck
- Sätt ugnen på 200 grader
- Nyp ihop margarin och vetemjöl, bakpulver och salt till en smulig deg
- Tillsätt yoghurt och växtdryck och blanda ihop till en kladdig deg
- Fördela degen i 6 stycken muffinsformar
- Grädda dina scones mitt i ugnen i 10-13 minuter
Lämna ett svar