Veganska Mariannetryfflar

Chokladtryffel är fantastiskt enkelt att svänga ihop och blir alltid det mest populära julgodiset. Åtminstone hemma hos mig. Dessa chokladtryfflar är gjorda med Mariannegodiset som är så underbart gott med sin mintsmak

De är mycket enkla att göra och passar bra att förbereda. Chokladtryffeln behöver stelna till i kylskåpet i några timmar innan de rullas med därefter fungerar de perfekt att förvara i rumstemperatur i ett par timmar.

mariannetryfflar

Veganska Mariannetryfflar

Portioner: 20 stycken

Tid: 3 timmar

Ingredienser

220 g Marianne

300 g mörk choklad, 54%

2 dl växtbaserad grädde

Florsocker

Hacka godiset och chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i godiset och chokladen tills allt smält samman till en slät kräm. Ställ in krämen i kylskåpet i 2 1/2 timmar. Strö ut florsocker på en tallrik. Rulla bollar av tryffeln och rulla dem i florsockret. Lägg på ett fat och förvara i kylskåpet tills det är dags att servera.

 

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska Mariannetryfflar”

  1. Kan rekommendera att hacka mariannegodiset i pyttesmå bitar, de smälter otroligt långsamt, har rört en timma nu o detfinns fortfarande bitar kvar. Nästa gång kör jag dem till fint pulver i mixern/matberedaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *