Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska Mariannetryfflar

Chokladtryffel är fantastiskt enkelt att svänga ihop och blir alltid det mest populära julgodiset. Åtminstone hemma hos mig. Dessa chokladtryfflar är gjorda med Mariannegodiset som är så underbart gott med sin mintsmak

De är mycket enkla att göra och passar bra att förbereda. Chokladtryffeln behöver stelna till i kylskåpet i några timmar innan de rullas med därefter fungerar de perfekt att förvara i rumstemperatur i ett par timmar.

Veganska Mariannetryfflar

Portioner: 20 stycken

Tid: 3 timmar

Ingredienser

220 g Marianne

300 g mörk choklad, 54%

2 dl växtbaserad grädde

Florsocker

Hacka godiset och chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i godiset och chokladen tills allt smält samman till en slät kräm. Ställ in krämen i kylskåpet i 2 1/2 timmar. Strö ut florsocker på en tallrik. Rulla bollar av tryffeln och rulla dem i florsockret. Lägg på ett fat och förvara i kylskåpet tills det är dags att servera.

1
162

Inlägget innehåller annonslänkar

Veganska lussekatter med mandelfyllning

Efter att jag tog fram ett recept på veganska lussekatter med fördeg har det blivit lite av en favorit här hemma till jul. Tidigare har jag bara tyckt att de gula katterna varit torra och ganska tråkiga. Håller du med?

Det här receptet utgår från min grunddeg på veganska lussekatter med kommer sedan fyllas med en gudomligt god mandelfyllning som tar lussekatterna till en helt annan nivå!

Jag ska ju inte ljuga, u kan snurra dem till vanliga bullar och på så sätt få en saffransbulle, men det blir ju faktiskt lite mer spännande att äta en fylld lussekatt!

Veganska lussekatter med mandelfyllning, 20 stycken

Följ receptet på den jästa degen för lussekatter här

Mandelfyllning

150 g mjölkfritt margarin, rumstempererat

200 g mandelmassa, rumstempererat

2 tsk vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl strösocker

En liten nypa salt

Sockerlag: 1 dl socker + 1 dl vatten somdu kokar ihop till en simmig vätska

Pärlsocker

Mixa alla ingredienser till en jämn fyllning. Dela degen i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel på ett lätt mjölat bord och bred ut fyllningen över hela rektangeln.

Vik degen kortsida mot kortsida och kavla ut den lätt så luftbubblorna försvinner. Skär 1 cm breda strimlor och rulla ena änden av strimlan in mot mitten. Vänd sedan på snurran och rulla andra sidan in mot den andra snurran så du får formen som ett S.

Fördela katterna på två plåtar och låt dem jäsa i 30 minuter. Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker. Grädda katterna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Pensla med sockerlag igen, direkt när du lockar ut dem ur ugnen och låt dem svalna på plåten. Förvara i en lufttät burk eller i frysen.

1
114

Inlägget innehåller annonslänkar

Vegansk glögglass med pepparkakor

Gillar du glögg och pepparkakor? Då kommer du älska denhär veganska glögglassen! Den har en intensiv smak av glögg och kryddiga pepparkakor och passar perfekt efter en god middag.

Jag har kokat ned glöggen så jag fick en mer koncentrerad vätska vilket gör att du inte behöver så mycket för att få bra smak. För mycket vätska i glassen gör den isig. Därför är det viktigt att du kokar ned glöggen.

Jag använder frystorkat kikärtsspad när jag gör maräng. Det ger ett mycket stabilare resultat än flytande spad. Du kan köpa frystorkat kikärtsspad här

Om du inte använder frystorkat kikärtsspad byter du ut pulver och vatten mot 1 1/2 dl mot flytande kikärtsspad.

Vegansk glögglass med pepparkakor

Portioner: 10 skopor glass

Tid: 4 1/2 timmar

Ingredienser

1/2 msk frystorkat kikärtspulver

120 g vatten

4 dl glögg

180 g/2 dl strösocker

1 dl växtbaserad vispgrädde

10 st pepparkakor

Förberedelse är bra när du gör den här glassen. Börja gärna kvällen innan. Blanda pulver och vatten. Låt det stå i kylskåpet och gotta till sig, gärna över natten. Koka ned glöggen till 1 1/4 dl och låt den stå i kylen, gärna över natten.

Vispa kikärtsspadet till ett fluff med elvisp och vispa ned strösocker, lite i taget tills du får en maräng. Vispa ned grädden tills du får upp fluffet igen och vispa då ned glöggen på låg hastighet. Vänd ihop till en slät glassmet. Krossa i pepparkakorna och blanda ihop. Häll upp i en bunke och frys i minst 4 timmar.

0
46