Din varukorg är för närvarande tom!
Veganska saffransmazariner i långpanna
Veganska saffransmazriner är något av det godaste jag ätit. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig ätit något saftigare än veganska mazariner i långpanna. Det som gör detta bakverk extra saftigt är mandelmassan som både tillför smak och textur. Dessutom är ju mandelmassa något vi särskilt äter i juletider, så dessa passar väl perfekt att baka till imorgon på lucia?
Att baka veganska saffransmazariner i långpanna är galet mycket enklare än att baka dem i formar. Dessa kräver inte särskilt mycket tid att förbereda men jag kan garantera att de är MINST lika goda som originalet.
Veganska saffransmazariner (ca 20 bitar)
1 gram (2 paket) saffran
300 gram mjölkfritt margarin
200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)
7,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
3,5 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarinet i en skål och blanda i saffranen, låt det stå och dra
- Riv mandelmassan i en annan skål och ställ åt sidan
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Tillsätt kikärtsspad, vatten och det smälta margarinet och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Vänd i den rivna mandelmassan och vänd om tills den fördelat sig jämnt i smeten
- Klä en form (30×40 cm) med bakplåtspapper och häll ned smeten där i
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Låt mazarinkakan svalna helt
Glasyr
5 dl florsocker
3 msk vatten
2 msk citronsaft
- Blanda alla ingredienser till glasyren och bred försiktigt på den på mazarinkakan
- Låt glasyren svalna helt innan du skär upp kakan i 20 lagom stora bitar
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Kommentarer
10 svar till ”Veganska saffransmazariner i långpanna”
Åh ser sååå gott ut! Går de att frysa in eller förlorar de sin charm då?
Mvh
Det går alldeles utmärkt att frysa i mazarinerna!
OJ så smarrigt det där såg ut! Älskar mazariner så att piffa upp med saffran..mmmmm? Min mage klarar dock inte av vetemjöl, har du någon idé på hur det skulle kunna ersättas?
Första gången på din sida så nu ska jag sctolla vidare och gotta mig i recept?Du kan använda glutenfri mjölmix men reglera mängden, oftast behövs det mindre mjölmix 🙂
Jag är lite skeptisk mot mjölkfritt margarin, då det jag hittat innehåller palmolja. Tänkte prova med neutral kokosolja. Vad tror du om det?
Hej! Du behöver inte vara skeptisk till palmolja så länge den är certifierad hållbar. Du kan läsa mer om det på wwf’s hemsida. Ang kokosolja så tror jag dessvärre inte att det funkar så bra i det här bakverket då det har helt andra egenskaper. Däremot kan du testa typ rapsolja 🙂
Hej, bakade dessa igår! Jättegoda! Använde rapsolja, problemet med det var dock att det gav en smak av raps… Solrosolja kanske kan vara ett alternativ…
Jättefin blogg förresten! Ska testa fler recept när jag hinner!:)
Hej! Man ska inte använda kallpressad rapsolja eftersom det inte är en neutral smak i den. Däremot funkar den ”vanliga” bra
Det finns mjölkfritt margarin utan palmolja, kolla Naturli som finns som bredbar eller bak. Carlshamns gula är också palmoljefri men är bredbar.
[…] är ju väldans gott! Så när jag letade inspiration till julrecept hittade jag detta receptet hos Fridas Vegobak och så gjorde jag en glutenfri variant. Ni hör ju, glutenfri saffransmazarin – ni hör ju […]
Lämna ett svar