Veganska saffransmazariner i långpanna
Veganska saffransmazriner är något av det godaste jag ätit. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig ätit något saftigare än veganska mazariner i långpanna. Det som gör detta bakverk extra saftigt är mandelmassan som både tillför smak och textur. Dessutom är ju mandelmassa något vi särskilt äter i juletider, så dessa passar väl perfekt att baka till imorgon på lucia?
Att baka veganska saffransmazariner i långpanna är galet mycket enklare än att baka dem i formar. Dessa kräver inte särskilt mycket tid att förbereda men jag kan garantera att de är MINST lika goda som originalet.
Veganska saffransmazariner (ca 20 bitar)
1 gram (2 paket) saffran
300 gram mjölkfritt margarin
200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)
7,5 dl vetemjöl
4 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kikärtsspad
3,5 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält margarinet i en skål och blanda i saffranen, låt det stå och dra
- Riv mandelmassan i en annan skål och ställ åt sidan
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Tillsätt kikärtsspad, vatten och det smälta margarinet och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Vänd i den rivna mandelmassan och vänd om tills den fördelat sig jämnt i smeten
- Klä en form (30×40 cm) med bakplåtspapper och häll ned smeten där i
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Låt mazarinkakan svalna helt
Glasyr
5 dl florsocker
3 msk vatten
2 msk citronsaft
- Blanda alla ingredienser till glasyren och bred försiktigt på den på mazarinkakan
- Låt glasyren svalna helt innan du skär upp kakan i 20 lagom stora bitar