ANNONS

Veganska saffransmazariner i långpanna

/

Veganska saffransmazriner är något av det godaste jag ätit. Jag ska vara ärlig och säga att jag aldrig ätit något saftigare än veganska mazariner i långpanna. Det som gör detta bakverk extra saftigt är mandelmassan som både tillför smak och textur. Dessutom är ju mandelmassa något vi särskilt äter i juletider, så dessa passar väl perfekt att baka till imorgon på lucia?

Veganska saffransmazariner

Att baka veganska saffransmazariner i långpanna är galet mycket enklare än att baka dem i formar. Dessa kräver inte särskilt mycket tid att förbereda men jag kan garantera att de är MINST lika goda som originalet.

Veganska saffransmazariner (ca 20 bitar)

1 gram (2 paket) saffran

300 gram mjölkfritt margarin

200 gram mandelmassa (HÄR finns ett superenkelt och snabbt recept på mandelmassa)

7,5 dl vetemjöl

4 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 dl kikärtsspad

3,5 dl vatten

Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en skål och blanda i saffranen, låt det stå och dra
  3. Riv mandelmassan i en annan skål och ställ åt sidan
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
  5. Tillsätt kikärtsspad, vatten och det smälta margarinet och blanda till en jämn, klumpfri smet
  6. Vänd i den rivna mandelmassan och vänd om tills den fördelat sig jämnt i smeten
  7. Klä en form (30×40 cm) med bakplåtspapper och häll ned smeten där i
  8. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
  9. Låt mazarinkakan svalna helt
Glasyr

5 dl florsocker

3 msk vatten

2 msk citronsaft

  1. Blanda alla ingredienser till glasyren och bred försiktigt på den på mazarinkakan
  2. Låt glasyren svalna helt innan du skär upp kakan i 20 lagom stora bitar
Mazariner i långpanna
10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00