Veganska Snickersbollar

Veganska Snickersbollar är himmelriket om man älskar jordnötter och choklad i kombination!

De kräver ingen ugn och passar perfekt att göra till soffmyset.

veganska snickersbollar

Följ mig på Instagram för mer växtbaserad bakning. Tryck HÄR för att komma till min profil!

Veganska Snickersbollar ca 10 stycken

3 dl cornflakes

3 dl jordnötter (gärna salta)

1 dl kokosflingor

0,5 dl ljus sirap

150 gram smält choklad

Flingsalt

  1. Mixa cornflakesen till smulor och häll upp dem i en skål
  2. Mixa jordnötterna så du får hälften nötsmör, hälften smulor och häll ned det i skålen med cornflakesen
  3. Tillsätt kokosflingor och sirap och blanda till en deg
  4. Ställ in skålen i kylen i 30 minuter
  5. Rulla 10 bollar och lägg in dem i frysen i 15 minuter
  6. Smält chokladen och doppa i bollarna så de blir täckta av chokladen
  7. Lägg bollarna på ett fat och strö över flingsalt
  8. Låt chokladen stelna i rumstemperatur eller i kylen

Veganska Snickersbollar går att frysa

Kommentarer

6 svar till ”Veganska Snickersbollar”

  1. Är det möjligt att ersätta cornflakes med något? Typ vanliga havregryn eller sånna havrekuddeflingor? Är jättesugen på att göra dessa NU men har inga cornflakes hemma….

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Havrekuddar går bra! ?

  2. Hej! Funkar det med sockerfria cornflakes (som även är glutenfria) eller tror du konsistensen blir konstig då? 🙂

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Det fungerar bra! 🙂

  3. Kan man använda jordnötssmör istället för jordnötter? Och isåfall hur mycket?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, det går bra! 1 dl jordnötssmör är ca 200 gram jordnötter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *