Vegansk kladdkaka med rocky road

Innehåller annonslänk

Vegansk kladdkaka är gott men när man toppar den med Rocky road blir den en dröm! Det härliga med just Rocky road är att den ger massor av olika smaker och konsistenser vilket höjer bakverket mycket i betyg.

Jag har en ganska stressig vecka. Jag har mycket datorarbete, köksarbete, fotoarbete och lite olika samarbeten som ska sammanställas. Dessutom känns det lite tufft med Elvin som börjat på förskolan och inte riktigt trivs ännu. Det gör ont i hjärtat. Jag kanske justerar hans tider lite så han kan vara hemma med mig om det blir för mycket för honom.

Hur som helst. Den här kladdkakan fick jag inspiration till när jag var i Stockholm i veckan. Se min VLOGG därifrån HÄR:

I Stockholm är utbudet på veganska livsmedel MYCKET större och det mesta går att köpa direkt från butik. Här hemma på ön måste jag beställa det mesta. Jag köpte några paket med veganska marshmallows som smakar SÅ gott! Då blev jag inspirerad till att göra Rocky Road som jag saknat så mycket. Och eftersom allt är gott på kladdkaka smetade jag på min Rocky road på en sådan. Så gott!

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk kladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull
 3. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills du får en slät smet
 4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
 5. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter
 6. Låt kladdkakan svalna helt
Vaniljkola

1 dl växtbaserad grädde

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

 1. Koka alla ingredienser till 122 grader
 2. Häll upp kolan i små formar (jag har använt en hjärtformad form i silikon likt DEN HÄR)
 3. Låt kolan stelna i kylen
Chokladganache

150 gram mörk choklad

1,5 dl växtbaserad grädde

 1. Värm grädden och chokladen i en kastrull och låt det smälta samman till en kräm. Det får inte koka.
 2. Låt chokladganachen stelna till sig i kylen
 3. Bred gnachen över kladdkakan
Topping

0,5 dl pistagenötter

0,5 dl hackad sötmandel/jordnötter

1 dl veganska marshmallows

Vaniljkola

 1. Toppa kladdkakan med nötter, marshmallows och kola innan servering

fridas vegobak kladdkaka

rocky road kladdkaka