Veganska S’mores med pepparkaka och kladdkaka

Vegansk S’more med pepparkaka och kladdkaka är en riktigt galen hybrid mellan pepparkaka kladdkaka och Smorés. Riktigt god och julig!

Till det här receptet behöver du en bruléebrännare och jag vill tipsa om en bra och prisvärd KLICKA HÄR

vegansk kladdkaka s'more

Följ mig på

Instagram

Facebook

Youtube

Veganska S’mores med pepparkaka och kladdkaka

Pepparkaksbotten

200 gram pepparkakor

75 gram mjölkfritt markarin

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Mixa pepparkakorna till smulor
  3. Smält margarinet och blanda det med kaksmulorna
  4. Tryck ut pepparkaksbottnen i en ugnsfast form (20x30cm) klädd i bakplåtspapper

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  2. Blanda i övriga ingredienser tills du får en jämn, klumpfri smet
  3. Häll smeten över pepparkaksbottnen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter
  4. Låt svalna helt

Bränd maräng

1 dl kikärtsspad

1,5 dl strösocker

  1. Vispa kikärtsspadet skummigt i en glas- eller metallskål
  2. Tillsätt 1 matsked strösocker var 15:onde sekund samtidigt som du vispar till en maräng
  3. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa ut den över den kalla kladdkakan
  4. Bränn av marängen med en brännare (jag har DEN HÄR)