Innehåller annonslänk
Den här chokladkakan är så galet saftig och helt underbart god! Knappt ens jag själv kan förstå att den inte innehåller ägg. Kikärtsspad är verkligen helt fantastiskt!
Eftersom chokladkakan är bakad i en större form räcker den till fler (ca 15 bitar) och går dessutom utmärkt att frysa. Jag har toppat min chokladkaka med färska bär, så gott!
Mina galet snygga bestick i mässing går att hitta HÄR
Följ mig på Instagram för mer tips trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!
Börja med att förbereda smörkrämen då den behöver vara helt rumstempererad för att den ska vara så där fluffig och god. Man kan med fördel kyla ned smörkrämen i kylskåpet och sedan plocka fram den när man börjar med chokladkakan så kommer den vara lagom i konsistensen när den ska bredas på kakan
Smörkräm
0,75 dl majsstärkelse
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl växtbaserad grädde
100 gram mjölkfritt margarin
- Blanda majsstärkelse, strösocker och vaniljsocker i en kastrull
- Rör i grädden och sätt igång plattan
- Låt krämen koka upp och tjockna under omrörning
- Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet
- Låt smörkrämen svalna helt
- Om du upplever att smörkrämen är för tjock kan du tillsätta lite mer grädde när den svalnat tills du får konsistensen du vill ha
Saftigaste chokladkakan
100 gram mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad dryck
1,5 dl kikärtsspad
3 dl strösocker
1 dl kakao
2,25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
Färska bär till topping
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och blanda i växtdrycken, ställ åt sidan
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och skummigt (det ska inte bli en marängsmet, det ska bara vispas ihop snabbt så det blir vitt men fortfarande rinnande. Det tar 20-30 sekunder i köksassistent)
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i bunden med kikärtsspad
- Tillsätt tillsist margarinet och växtdrycken och blanda till en jämn, klumpfri smet
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (20×30 cm) och grädda chokladkakan mitt i ugnen i ca 17 minuter
- Låt chokladkakan svalna och bred på smörkrämen
- Toppa den saftigaste chokladkakan med smörkräm med färska bär
Mina galet snygga bestick i mässing går att hitta HÄR
Lämna ett svar