Veganska nougatkakor är så underbart goda! Men en botten av en seg havrekaka toppad med nougat blir den en favorit på fikabordet. Den är inte bara svindlande god, den är otroligt enkel att göra också.
Jag köper vegansk nougat på Netto men den finns även på Lidl. Märket heter Køkken och är inte bara helt fri från animalier utan också palmoljefri vilket gör att jag ger den en STOR tumme upp!
Följ mig på Instagram, klicka HÄR för att komma till min profil!
Veganska nougatkakor
200 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
0,5 dl ljus sirap
1 ts bakpulver
1 tsk vaniljpulver
150 gram vegansk nougat
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Blanda i övriga ingredienser (utom nougaten) i kastrullen och blanda till en tjock smet/deg
- Klä en form (15x25cm) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
- Hyvla eller riv över nougaten över den varma kakan och bred ut den när den smält
- Låt kakan svalna helt innan du skär upp den i 12 bitar
Lämna ett svar