Vegansk Nutellaglass

nutellaglass

Vegansk Nutellaglass är en av de godaste recepten på glass jag har och dessutom innehåller den bara tre ynka ingredienser! Jag är helt besatt av den här ljuvligt goda glassen.

Kondenserad sojamjölk är enkelt att göra med tar lite tid. Därför föredrar jag att göra den kvällen innan jag ska använda den i bakverk så den hinner bli kall och sätta sig i kylen. Kondenserad sojamjölk ger glassen en perfekt, krämig och gräddig konsistens som man vill ha! Du hittar receptet  HÄR

vegansk nutella

Vegansk Nutellaglass

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

1,5 dl kondenserad sojamjölk (recept finns HÄR)

2 dl vegansk Nutella (finns i större matvarubutiker men går också att göra själv HÄR)

  1. Vispa upp grädden till sin hårdaste konsistens
  2. Vispa i den kondenserade sojamjölken och nutellan tills du får en jämn glassmet
  3. Häll upp smeten i en form/burk med lock
  4. Frys in glassen i minst 4 timmar