Vegansk choklad- och kokosglass

Den här veganska choklad- och kokosglassen smakar mycket choklad med en härlig touch av kokos. I glassen har jag rostade kokosflingor och bitar av choklad för extra lyx och konsistens.

vegansk chokladglass

Du behöver inte använda en glassmaskin för att göra den här glassen. Jag har ingen glassmaskin men jag funderar på att införskaffa den här. En glassmaskin gör glassen krämigare och lite mer fyllig men det är inte en nödvändighet för att få en god glass.

vegansk chokladglass

Vegansk choklad- och kokosglass

Portioner: 6-8 stycken

Tid: 1 timme + 4 timmar i frysen

Ingredienser

400 ml kokosmjölk, 17-19% fetthalt

39 g/3 msk strösocker

2 1/2 dl växtbaserad vispgrädde

30 g/1/2 dl florsocker

200 g vegansk ljus choklad

Fyllning

100 g kokosflingor

100 g vegansk ljus choklad

vegansk chokladglass recept

Häll kokosmjölk och strösocker i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under omrörning i 40 minuter. När du fått en mer krämig sås av kokosmjölken och den kokat ned till 3 dl är den klar. Då ställer du den åt sidan medan du vispar grädden hårt. Vispa sedan ned florsocker och kokosmjölken sakta. Smält chokladen och vispa sakta eller rör ned den i i smeten. Ställ åt sidan. Lägg kokosflingorna i en het stekpanna och rosta dem på hög värme medan du rör om hela tiden tills de blir en härlig gyllenbrun färg. Blanda ned i glassmeten. Hacka chokladen i bitar och blanda ned i smeten. Du kan spara lite för att toppa glassen med. Bred ut glassmeten i en form och frys i minst 4 timmar.

vegansk chokladglass

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk choklad- och kokosglass”

  1. Profilbild för Susanne

    Om man skulle göra denna glassen i en glassmaskin, i vilket stadie skulle man använda maskinen då? 🙂

    1. Hej Susanne,

      Det beror helt på vilken sorts glassmaskin du har, det finns olika som har lite olika funktioner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *