Veganska hasselnötsrutor

PÅ RIKTIGT!!!! Dessa veganska hasselnötsrutor är fullkomligt perfekta! Jag vet inte ens var jag ska börja. Så sjukt goda. Tänk er en Snickerskaka fast med rostade hasselnötter istället för jordnötter! Så gott, nästan som Nutella i smaken.

De går dessutom utmärkt att frysa in och plocka fram när det är dags för fika eller kalas! Och inte kräver dom någon ugn heller.

Hasselnötsrutor3

Följ mig på

Instagram

Facebook

Hasselnötsrutor2

Veganska hassenötsrutor

Botten

250 gram hasselnötter

100 gram kokosflingor

45 gram farinsocker

200 gram ljus sirap

40 gram havregryn

1 tsk vaniljsocker

0.5 tsk salt

  1. Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme och lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta hasselnötterna mitt i ugnen i 5-7 minuter
  2. Låt nötterna svalna på plåten och gnugga av skalet i en handduk
  3. Häll 200 gram av nötterna tillsammans med de övriga ingredienserna i en matberedare och mixa tills du får en slät deg
  4. Tryck ut degen i en form (20x20cm) klädd i plastfolie och ställ in i kylskåpet medan du gör toppingen

Topping

200 gram vegansk ljus choklad

50 gram växtbaserad matlagningsgrädde

50 gram rostade hasselnötter (de som blev över från botten)

  1. Smält choklad och grädde i micron eller över ett vattenbad och blanda sedan i nötterna
  2. Bred ut chokladtoppingen över hasselnötskakan och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar för att stelna
  3. Skär upp i 12 bitar

Kommentarer

3 svar till ”Veganska hasselnötsrutor”

  1. Hej Frida! Ska det inte vara mörk vegansk choklad i toppingen istället för ljus? Mvh

  2. Oj, tänkte på vit choklad. Googlade på den ljusa och den var som mjölkchoklad i färgen 🙂

  3. Profilbild för Katarina

    Det här var det godaste bakverk vi i familjen ätit på länge! Högsta betyg från oss alla 4. Kommer bli favorit i repris! Tack Frida!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *