PÅ RIKTIGT!!!! Dessa veganska hasselnötsrutor är fullkomligt perfekta! Jag vet inte ens var jag ska börja. Så sjukt goda. Tänk er en Snickerskaka fast med rostade hasselnötter istället för jordnötter! Så gott, nästan som Nutella i smaken.
De går dessutom utmärkt att frysa in och plocka fram när det är dags för fika eller kalas! Och inte kräver dom någon ugn heller.
Följ mig på
Veganska hassenötsrutor
Botten
250 gram hasselnötter
100 gram kokosflingor
45 gram farinsocker
200 gram ljus sirap
40 gram havregryn
1 tsk vaniljsocker
0.5 tsk salt
- Sätt ugnen på 225 grader över- och undervärme och lägg hasselnötterna på en plåt. Rosta hasselnötterna mitt i ugnen i 5-7 minuter
- Låt nötterna svalna på plåten och gnugga av skalet i en handduk
- Häll 200 gram av nötterna tillsammans med de övriga ingredienserna i en matberedare och mixa tills du får en slät deg
- Tryck ut degen i en form (20x20cm) klädd i plastfolie och ställ in i kylskåpet medan du gör toppingen
Topping
200 gram vegansk ljus choklad
50 gram växtbaserad matlagningsgrädde
50 gram rostade hasselnötter (de som blev över från botten)
- Smält choklad och grädde i micron eller över ett vattenbad och blanda sedan i nötterna
- Bred ut chokladtoppingen över hasselnötskakan och ställ in i kylskåpet i minst 2 timmar för att stelna
- Skär upp i 12 bitar
Lämna ett svar