ANNONS

Vegansk chokladtårta med jordgubbsfyllning

/

Glutenfritt

,

Tårtor

,

Den här chokladtårtan med jordgubbsfyllning är så ljuvligt god! I fyllningen hittar man bitar av jordgubbar i en härlig färskostkräm. Tillsammans med chokladbottnarna blir det en magisk kombination! Chokladtårtan är dessutom glutenfri.

vegansk chokladtårta jordgubb

tårta choklad jordgubb

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”

Vegansk chokladtårta med jordgybbsfyllning (8-10 personer)

Bottnar

150 gram/1,5 dl kikärtsspad

270 gram/3 dl strösocker

220 gram/4 dl glutenfri mjölmix (jag har använt Leilas blå)

Om du vill göra bottnen med gluten kan du utgå från det här receptet

20 gram/0,5 dl kakao

10 gram/2 tsk bakpulver

10 gram/2 tsk vaniljsocker

75 gram mjölkfritt margarin

125 gram/1,25 dl växtbaserad dryck

  1. Ställ ugnen på 175 grader
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst, men fortfarande flytande
  3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten
  4. Smält margarinet på låg värme och blanda i det i smeten tillsammans med drycken
  5. Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda bottnen mitt i ugnen i 40-45 minuter
  6. Plocka ur kakan ur formen och stjälp den upp och ned. Låt den svalna så. Ställ sedan in den i frysen så den stelnar till, åtminstone i kanterna, och dela den på mitten så du får två bottnar

Jordgubbsfyllning

200 gram/2 dl växtbaserad vispgrädde

150 gram växtbaserad färskost

120 gram/2 dl florsocker

100 gram färska jordgobbar

  1. Vispa grädden fluffig. Tillsätt färskosten och vispa ihop den med grädden
  2. Vispa i florsocker, lite i taget, tills du får en fluffig kräm
  3. Hacka jordgubbarna smått och blanda försiktigt ned dem i krämen
  4. Lägg en chokladbotten på ett tårtfat och bred ut fyllningen. Lägg på nästa chokladbotten

Chokladsmörkräm

150 gram mjölkfritt margarin (gärna smörgåsmargarin)

100 gram/1 dl växtbaserad vispgrädde

180 gram/3 dl florsocker

150 gram mörk choklad

  1. Vispa margarin, grädde och florsocker fluffigt med elvisp
  2. Smält chokladen och vispa ned den på låg hastighet i krämen
  3. Spackla tårtan med chokladkrämen
12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00