Den här chokladtårtan med jordgubbsfyllning är så ljuvligt god! I fyllningen hittar man bitar av jordgubbar i en härlig färskostkräm. Tillsammans med chokladbottnarna blir det en magisk kombination! Chokladtårtan är dessutom glutenfri.
Följ mig på
LADDA NED MIN APP ”VEGANSKA GODSAKER”
Vegansk chokladtårta med jordgybbsfyllning (8-10 personer)
Bottnar
150 gram/1,5 dl kikärtsspad
270 gram/3 dl strösocker
220 gram/4 dl glutenfri mjölmix (jag har använt Leilas blå)
Om du vill göra bottnen med gluten kan du utgå från det här receptet
20 gram/0,5 dl kakao
10 gram/2 tsk bakpulver
10 gram/2 tsk vaniljsocker
75 gram mjölkfritt margarin
125 gram/1,25 dl växtbaserad dryck
- Ställ ugnen på 175 grader
- Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst, men fortfarande flytande
- Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten
- Smält margarinet på låg värme och blanda i det i smeten tillsammans med drycken
- Klä en springform (20cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i. Grädda bottnen mitt i ugnen i 40-45 minuter
- Plocka ur kakan ur formen och stjälp den upp och ned. Låt den svalna så. Ställ sedan in den i frysen så den stelnar till, åtminstone i kanterna, och dela den på mitten så du får två bottnar
Jordgubbsfyllning
200 gram/2 dl växtbaserad vispgrädde
150 gram växtbaserad färskost
120 gram/2 dl florsocker
100 gram färska jordgobbar
- Vispa grädden fluffig. Tillsätt färskosten och vispa ihop den med grädden
- Vispa i florsocker, lite i taget, tills du får en fluffig kräm
- Hacka jordgubbarna smått och blanda försiktigt ned dem i krämen
- Lägg en chokladbotten på ett tårtfat och bred ut fyllningen. Lägg på nästa chokladbotten
Chokladsmörkräm
150 gram mjölkfritt margarin (gärna smörgåsmargarin)
100 gram/1 dl växtbaserad vispgrädde
180 gram/3 dl florsocker
150 gram mörk choklad
- Vispa margarin, grädde och florsocker fluffigt med elvisp
- Smält chokladen och vispa ned den på låg hastighet i krämen
- Spackla tårtan med chokladkrämen
Lämna ett svar