ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vegansk pumpapaj

/

Pajer

,

Vegansk pumpapaj är en riktig amerikansk paj som äts i mängder nu under hösten. Den är söt och smakar lite som pepparkaka.

Ni har frågat mig så länge om ett recept på vegansk pumpapaj. Jag har inte riktigt förstått att det är en grej. Nu förstår jag det dock, eftersom den här härliga orangea pajen är makalöst god! Den smakar som en blandning av morotskaka och pepparkakor. Verkligen höstlig!

Följ mig på

Instagram

Youtube

Senaste videon:

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Vegansk pumpapaj

Pajskal

125 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

Pumpafyllning

300 gram pumpa, skalad och urkärnad

2 msk mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

0,5 dl majsstärkelse

2 tsk malen kanel

1 tsk malen kardemumma

2 krm malen, torkad ingefära

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Nyp ihop alla ingredienser till en deg och tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten som mäter 20 cm i diameter
  2. Ställ pajskalet i kylskåpet i minst 30 minuter och ställ ugnen på 225 grader över- och undervärme
  3. Nagga hål i botten av pajskalet med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i 7 minuter
  4. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader
  5. Skala, kärna ur skär pumpan i bitar. Koka den mjuk i vatten och häll av.
  6. Mixa pumpan tillsammans med övriga ingredienser till en slät kräm
  7. Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen mitt i ugnen i 35-40 minuter eller till fyllningen stannat
  8. Låt svalna helt och servera med växtbaserad vispgrädde
1

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00