Vegansk kolakladdkaka med hallonmousse

Innehåller annonslänk

En vegansk kladdkaka som smakar kola toppad med en ljuvlig hallonmousse. Det här hörrni, det är gott! Den söta kladdkakan toppad med den syrliga moussen ger en absolut utsökt kombination som passar till fika och till kalas!

Tyllen jag använder kan du köpa HÄR

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Vegansk kolakladdkaka med hallonmousse

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

150 gram/2 dl ljust farinsocker

90 gram/1 dl strösocker

180 gram/3 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 gram/1 dl kikärtsspad eller matlagningsgrädde

  1. Ställ ungen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra bort från plattan. Låt inte margarinet koka
  3. Blanda i övriga ingredienser i margarinet och blanda till en jämn smet. Häll upp smeten i en springform klädd i bakplåtspapper (20 cm i diameter)
  4. Grädda mitt i ungen i 25-35 minuter och låt den sedan bli helt kall

Hallonmousse

200 gram/2 dl växtbaserad vispgrädde

50 gram/0,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

100 gram frysta hallon

90 gram/1 dl strösocker

2 krm agar agar

10 gram/2 tsk vaniljsocker

Färska bär

  1. Blanda de torra ingredienserna i en kastrull
  2. Tina hallonen och sila ned dem i kastrullen
  3. Tillsätt matlagningsgrädden och låt koka upp. Dra av från kastrullen
  4. Vispa vispgrädden fluffig och vänd ned den i uppkoket. Ställ in i kylen och låt den stelna. Häll upp i en spritspåse
  5. Spritsa den kalla kladdkakan med moussen och toppa med färska bär

Bakverket kan förberedas och den förvaras i kylskåp

 

Kommentarer

3 svar till ”Vegansk kolakladdkaka med hallonmousse”

  1. Hej Frida! Vet du om man kan byta ut agar-agar mot vegegel? Jag hittar inte agar i min butik! Mvh/Nina

    1. Profilbild för Frida

      Det går bra, men följ då anvisningarna på förpackningen 🙂

  2. Profilbild för Frida

    Vätskan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *