Vegansk pavlova med passionscurd

Den här pavlovan med passionscurd är vansinnigt god! Söt maräng och syrlig passion är en mycket trevlig kombo.

vegansk pavlova

Vegansk pavlova med passionscurd

Portioner: 6-8 bitar

Tid: 3 timmar

Ugn: 100 grader

Ingredienser

Pavlova

1 dl aqua faba

1 tsk vitvinsvinäger

135 g/1 1/2 dl strösocker

90 g/1 1/2 dl florsocker

30 g/1 1/2 dl majsstärkelse

Passionscurd

250 g passionsfrukt (jag brukar köpa fryst)

90 g/1 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

25 g mjölkfritt margarin

Topping

Växtbaserad, vispad grädde

Färska bär

Citronmeliss

Gör så här

Pavlova: Vispa aqua faba och vitvinsvinäger med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt lite strösocker åt gången samtidigt som du vispar. Tillsätt därefter florsocker lite i taget samtidigt som du vispar och vispa tills du fått en marängsmet. Vispa i majsstärkelse. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och forma den till en cirkel med en stor grop. Låt marängen torka i ugnen i ungefär 2 timmar. Låt den sedan stå i rumstemperatur. Du kan förbereda marängen ett par dagar innan du ska servera den.

Passionscurd: Låt passionsfrukten tina. Blanda strösocker och mjöl i en kastrull och blanda sedan i passionsfrukten. Koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet. Häll upp i en skål och låt svalna helt. Du kan förbereda passionscurden ett par dagar innan du ska servera den, förvara i kylskåp.

Montering: Lägg pavlovan på ett fat och fyll gropen med passionscurd. Toppa med vispad grädde, färska bär och citronmeliss.

vegansk pavlova