Den här pavlovan med passionscurd är vansinnigt god! Söt maräng och syrlig passion är en mycket trevlig kombo.

Vegansk pavlova med passionscurd
Portioner: 6-8 bitar
Tid: 3 timmar
Ugn: 100 grader
Ingredienser
Pavlova
1 dl aqua faba
1 tsk vitvinsvinäger
135 g/1 1/2 dl strösocker
90 g/1 1/2 dl florsocker
30 g/1 1/2 dl majsstärkelse
Passionscurd
250 g passionsfrukt (jag brukar köpa fryst)
90 g/1 dl strösocker
18 g/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse
25 g mjölkfritt margarin
Topping
Växtbaserad, vispad grädde
Färska bär
Citronmeliss
Gör så här
Pavlova: Vispa aqua faba och vitvinsvinäger med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt lite strösocker åt gången samtidigt som du vispar. Tillsätt därefter florsocker lite i taget samtidigt som du vispar och vispa tills du fått en marängsmet. Vispa i majsstärkelse. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och forma den till en cirkel med en stor grop. Låt marängen torka i ugnen i ungefär 2 timmar. Låt den sedan stå i rumstemperatur. Du kan förbereda marängen ett par dagar innan du ska servera den.
Passionscurd: Låt passionsfrukten tina. Blanda strösocker och mjöl i en kastrull och blanda sedan i passionsfrukten. Koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet. Häll upp i en skål och låt svalna helt. Du kan förbereda passionscurden ett par dagar innan du ska servera den, förvara i kylskåp.
Montering: Lägg pavlovan på ett fat och fyll gropen med passionscurd. Toppa med vispad grädde, färska bär och citronmeliss.

Lämna ett svar