Vegansk pavlova med passionscurd

Den här pavlovan med passionscurd är vansinnigt god! Söt maräng och syrlig passion är en mycket trevlig kombo.

Vegansk Pavlova

Vegansk pavlova med passionscurd

Portioner: 6-8 bitar

Tid: 3 timmar

Ugn: 100 grader

Ingredienser

Pavlova

1 dl aqua faba

1 tsk vitvinsvinäger

135 g/1 1/2 dl strösocker

90 g/1 1/2 dl florsocker

30 g/1 1/2 dl majsstärkelse

Passionscurd

250 g passionsfrukt (jag brukar köpa fryst)

90 g/1 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl eller majsstärkelse

25 g mjölkfritt margarin

Topping

Växtbaserad, vispad grädde

Färska bär

Citronmeliss

Gör så här

Pavlova: Vispa aqua faba och vitvinsvinäger med elvisp tills det blir fluffigt. Tillsätt lite strösocker åt gången samtidigt som du vispar. Tillsätt därefter florsocker lite i taget samtidigt som du vispar och vispa tills du fått en marängsmet. Vispa i majsstärkelse. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och forma den till en cirkel med en stor grop. Låt marängen torka i ugnen i ungefär 2 timmar. Låt den sedan stå i rumstemperatur. Du kan förbereda marängen ett par dagar innan du ska servera den.

Passionscurd: Låt passionsfrukten tina. Blanda strösocker och mjöl i en kastrull och blanda sedan i passionsfrukten. Koka upp under omrörning tills du får en kräm. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet. Häll upp i en skål och låt svalna helt. Du kan förbereda passionscurden ett par dagar innan du ska servera den, förvara i kylskåp.

Montering: Lägg pavlovan på ett fat och fyll gropen med passionscurd. Toppa med vispad grädde, färska bär och citronmeliss.

mmmm vgansk maräng

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk pavlova med passionscurd”

  1. Profilbild för Love Lagercrantz
    Love Lagercrantz

    Finns det någon bild på tårtan? Hur tjock ska marängbotten vara och hur stor är gropen i mitten (djup och diameter)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *