Har ni testat att äta rabarber och jordgubbar i kombination? Det är helt magiskt gott. Att ha dem i en paj tillsammans med havregryn och mandelmjöl ger den perfekta smaken och kripset i en smulpaj!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Rabarber- och jordgubbspaj, glutenfri (6-8 portioner)
150 gram mjölkfritt margarin
3 dl mandelmjöl
3 dl havregryn (välj ev. en glutenfri sort)
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
300 gram rabarber (va två stycken medelstora, välj en röd sort)
200 gram jordgubbar
2 tsk strösocker
2 tsk majsstärkelse
- Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Knåda ihop margarin, mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker till en smulig deg
- Dela rabarbern i mindre bitar och skär jordgubbarna i skivor. Sprid ut i en pajform och strö över strösocker och majsstärkelse
- Smula över degen och grädda pajen mitt i ungen i 25-30 minuter
Servera med vaniljglass eller vaniljsås
Pajen förvaras.i kylskåpet i upp till 5 dygn
Lämna ett svar