Rabarber- och jordgubbspaj (glutenfri)

Har ni testat att äta rabarber och jordgubbar i kombination? Det är helt magiskt gott. Att ha dem i en paj tillsammans med havregryn och mandelmjöl ger den perfekta smaken och kripset i en smulpaj!

rabarber och jordgubbspaj

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Rabarber- och jordgubbspaj, glutenfri (6-8 portioner)

150 gram mjölkfritt margarin

3 dl mandelmjöl

3 dl havregryn (välj ev. en glutenfri sort)

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

300 gram rabarber (va två stycken medelstora, välj en röd sort)

200 gram jordgubbar

2 tsk strösocker

2 tsk majsstärkelse

  1. Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
  2. Knåda ihop margarin, mandelmjöl, havregryn, socker och vaniljsocker till en smulig deg
  3. Dela rabarbern i mindre bitar och skär jordgubbarna i skivor. Sprid ut i en pajform och strö över strösocker och majsstärkelse
  4. Smula över degen och grädda pajen mitt i ungen i 25-30 minuter

Servera med vaniljglass eller vaniljsås

Pajen förvaras.i kylskåpet i upp till 5 dygn

 

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *