Vegansk key lime pie

Innehåller annonslänk

vegansk key lime pie

Att baka vegansk key lime pie är inte så svårt som man kanske kan tro. Jag  har nämligen fått nys om DEN HÄR kondenserade kokosmjölken som är vegansk! Den smakar rätt syrligt och har en framträdande ton av kokossmak vilket jag trodde skulle komma att bli en dålig sak i min veganska key lime pie, men faktum är att det blev helt tvärtom! Limen tog överhanden och kokossmaken dämpades rejält i den färdiga pajen, vilket jag uppskattar.

Man kan toppa key lime pie med italiensk maräng som man bränner av, men jag tycker att det blir på tog för sött och föredrar därför att toppa min med vispa, växtbaserad grädde.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk key lime pie
Botten

15 stycken digestivekex

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kexen till smulor i en matberedare eller krossa dem i dubbel plastpåse med en kavel
  2. Smält margarinet och blanda med kaksmulorna till en deg
  3. Tryck ut pajdegen i en bakplåtspappersklädd springform (24 cm i diameter)
Fyllning

210 gram kondenserad kokosmjölk (finns att köpa i större matvarubutiker och man kan beställa den HÄR)

3 dl växtbaserad grädde (jag har använt sojamatgrädde)

2 msk majsstärkelse + 3 msk växtbaserad dryck

0,5 dl strösocker

3 st lime

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda kondenserad kokosmjölk och växtbaserad grädde tills du får en jämn kräm
  3. Blanda ut majsstärkelsen med växtdrycken och blanda ned det i krämen tillsammans med störsocker
  4. Skölj av limen, riv ned skal och pressa ur saften i krämen och blanda tills det blir jämnt
  5. Häll krämen i pajskalet och grädda din veganska key lime pie mitt i ugnen i 40-45 minuter
  6. Låt pajen svalna helt
Topping

2 dl växtbaserad vispgrädde

Limeskal

  1. Vispa upp grädden hårt och bred eller spritsa den över pajen
  2. Riv över lite limeskal

key lime pie utan ägg