Kärlekens blåbärspaj

Innehåller annonslänk

”Hur visste du att jag älskar blåbärspaj?” frågade Simon mig när jag bakade den här pajen till oss på cirka andra dejten för snart fem år sedan. Han har sagt i efterhand att det var då han visste att det var mig han skulle dela sitt liv med. Vägen till kärlek går alltså via magen. Men det är sedan gammalt.

Att baka blåbärspaj är väldigt enkelt men känns ändå väldigt lyxigt. Kanske beror det på de ljuvliga bären vi hittar i vårt avlånga land? Eller så är det bara jag som har en historia med pajen och därför känner att den är speciell. Gillar du blåbärspaj?

Kärlekens blåbärspaj (ca 6 portioner)

4 dl blåbär

2 tsk potatismjöl

Pajdeg

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl havregryn

1 dl kokosflingor

1 tsk kardemumma

50 gram växtbaserad vit choklad (jag köper min HÄR)

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Häll blåbären i en pajform och strö över potatismjölet. Blanda försiktigt runt med händerna
 3. Hacka den vita chokladen
 4. Blanda alla ingredienser i en bunke och knåda till en deg.
 5. Strö degen över blåbären.
 6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter eller tills ytan fått en gyllenbrun färg

Servera pajen med vaniljsås eller min veganska vaniljglass.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning HÄR

Kommentarer

4 svar till ”Kärlekens blåbärspaj”

 1. Hej! Ser såå gott ut! Jag undrar vilket växtbaserade smör du brukar använda till pajdeg/smuldeg? Har själv inte lyckats lista ut vilket som är bäst.
  Tack!

  1. Profilbild för fridasvegobak
   fridasvegobak

   Hej! Jag använder alltid Carlshamn mejeri bakmargarin

 2. Profilbild för Jonna

  Var har du den vita chokladen någonstans? Ovanpå blåbären eller i degen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *