Jag älskar att det kommit några goda, lite hetare sorters veganska chorizo de senaste månaderna! Korvrätter är ju så enkelt, gott och barnvänligt.Den perfekta vardagsmiddagen som hela familjen äter med glädje!
Chorizogryta med zucchini är en enkel, snabb och trevlig middag som du kan servera med pasta, ris, matvete eller vad helst du önskar. Nu har jag turen att mina barn gillar lite het mat, men om du eller din familj ratar det kan du lika gärna använda en mildare korvsort.
Ni vet ju att jag gillar fenomenet ”kylskåpsrens” som går ut på att laga mat på det vi har hemma för att minska matsvinnet. Därför kommer jag med förslag på alternativa ingredienser till mina recept på mat.
Annons
Jag vill också slå ett slag för matsmart.se som räddar maten som annars skulle slängas. De har mycket basvaror som är bra att ha i skafferiet. Bröd, kex, kakor, ingredienser till bakning, trycket godis. You name it! Kika in på matsmart.se och lägg din första order!
Förslag på alternativa ingredienser:
Grönsaker: aubergine, morot, majs, paprika. Ta det du har i kylen
Korv: Du kan välja vilken vegansk korvsort du vill som går att steka
Chorizogryta med zucchini (4 portioner)
500 gram vegansk chorizo (jag har använt VegMe)
500 gram zucchini
3 stycken vitlöksklyftor
1 styck buljongtärning
3 msk tomatpuré
1-2 tsk paprikapulver
Salt och peppar efter smak
4 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 dl vatten
Ev. En skvätt balsamicokräm eller liiite socker
Olja till stekning
- Skär zucchinin i tärningar, hacka vitlöken smått, skiva korven och fräs dem i olja i en het stekpanna. De kan ta lite färg
- Tillsätt tomatpuré, buljong och kryddorna, låt fräsa på i några minuter
- koka upp pastavattnet och följ instruktionerna på paketet
- Blanda i matlagningsgrädde och vatten i korvgrytan, låt puttra tills pastan är klar
Lämna ett svar