Den här smördegspizzan är helt magiskt god! Den är ostig och toppad med creme fraiche, tångrom, rödlök och dill. Perfekt som förrätt eller som plockmat!
Produkter jag använder
Smördeg: ICAs
Ost: Violife Mature Cheddar Style
Creme fraiche: Planti
Tångrom: ICAs
Vegansk smördegspizza
Portioner: 12 stycken bitar
Tid: 20 minuter
Ugn: 225 grader
Ingredienser
1 ark vegansk smördeg
200 g vegansk ost
Flingsalt (kan uteslutas)
1 1/2 dl vegansk creme fraiche
1 burk tångrom
1/2 st hackad rödlök
Dill
Gör så här
Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Riv osten på den grova sidan och strö den över smördegen. Strö över flingsalt (jag gillar att ha flingsalt för att få lite sälta på osten). Grädda pizzan i ugnen i ca 10 minuter eller tills smördegen får en gyllenbrun färg. Plocka ut och låt svalna till ljummen. Fördela creme fraiche, tångrom, hackad rödlök och dill över pizzan och slicea den i 12 stycken bitar. Går att äta kylskåpskall.
Lämna ett svar