Vegansk smördegspizza

Den här smördegspizzan är helt magiskt god! Den är ostig och toppad med creme fraiche, tångrom, rödlök och dill. Perfekt som förrätt eller som plockmat!

Produkter jag använder

Smördeg: ICAs

Ost: Violife Mature Cheddar Style

Creme fraiche: Planti

Tångrom: ICAs

vegansk smördegspizza

Vegansk smördegspizza

Portioner: 12 stycken bitar

Tid: 20 minuter

Ugn: 225 grader

Ingredienser

1 ark vegansk smördeg

200 g vegansk ost

Flingsalt (kan uteslutas)

1 1/2 dl vegansk creme fraiche

1 burk tångrom

1/2 st hackad rödlök

Dill

Gör så här

Rulla ut smördegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Riv osten på den grova sidan och strö den över smördegen. Strö över flingsalt (jag gillar att ha flingsalt för att få lite sälta på osten). Grädda pizzan i ugnen i ca 10 minuter eller tills smördegen får en gyllenbrun färg. Plocka ut och låt svalna till ljummen. Fördela creme fraiche, tångrom, hackad rödlök och dill över pizzan och slicea den i 12 stycken bitar. Går att äta kylskåpskall.