För ett par veckor sedan såg jag ett inlägg i en grupp på Facebook som heter ”Vad lagar du för veganmat idag” där en person lagt upp ett SUPERENKELT recept på vegansk glass. Utan krusiduller och för att få en krämig vaniljglass behöver du bara 4 ingredienser. HUR BRA?
Nu var jag tvungen att göra en egen version av den här glassen som kommer bli en stor favorit i sommar! Jag smaksatte den med blåbär och det blev SÅ gott, ni måste bara testa den här veganska blåbärsglassen!
Följ mig på
Ladda ned min app ”Veganska godsaker”
Vegansk blåbärsglass
1,5 dl kikärtsspad
2,5 dl strösocker
2,5 dl växtbaserad vispgrädde
300 gram frysta eller färska blåbär
- Vispa upp kikärtsspadet till ett fast fluff
- Tillsätt lite strösocker i taget tills du får en maräng
- Häll i lite vispgrädde i taget och vispa tills du får en riktigt fluffig smet
- Mosa blåbären (om du använder frysta kan du tina dom lite) och vispa ned dem i smeten. Häll upp i en form och täck med plastfolie för att slippa en hård yta. Frys i minst 4 timmar
Lämna ett svar