Vegansk blåbärsglass

För ett par veckor sedan såg jag ett inlägg i en grupp på Facebook som heter ”Vad lagar du för veganmat idag” där en person lagt upp ett SUPERENKELT recept på vegansk glass. Utan krusiduller och för att få en krämig vaniljglass behöver du bara 4 ingredienser. HUR BRA?

Nu var jag tvungen att göra en egen version av den här glassen som kommer bli en stor favorit i sommar! Jag smaksatte den med blåbär och det blev SÅ gott, ni måste bara testa den här veganska blåbärsglassen!

Blåbärsglass2

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Blåbärsglass1

Vegansk blåbärsglass

1,5 dl kikärtsspad

2,5 dl strösocker

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

300 gram frysta eller färska blåbär

  1. Vispa upp kikärtsspadet till ett fast fluff
  2. Tillsätt lite strösocker i taget tills du får en maräng
  3. Häll i lite vispgrädde i taget och vispa tills du får en riktigt fluffig smet
  4. Mosa blåbären (om du använder frysta kan du tina dom lite) och vispa ned dem i smeten. Häll upp i en form och täck med plastfolie för att slippa en hård yta. Frys i minst 4 timmar

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk blåbärsglass”

  1. Så galet gott! Tusen tack för det här receptet. 🙂

  2. Profilbild för Robert

    Riktigt bra, gjorde tillsammans med dottern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *