Chokladskålar är otroligt festligt att servera en efterrätt i och det är dessutom väldigt enkelt att göra dom små skålarna i choklad. Det enda du behöver är ballonger och ja, choklad. Supersmidigt!
Tänk på:
Tvätta av ballongen med vatten och låt den torka när du blåst upp den. Annars tenderar chokladskålarna smaka lite plastigt.
Doppa ballongen i choklad i två omgångar. Det gör skålen tjockare och därför också starkare. Ett lager choklad räcker inte för att få skålen att hålla ihop utan att spricka.
Du måste låta chokladen stelna helt innan du smäller ballongen och tryck gärna lite på ballongen innan du smäller den så den lossnar lite från chokladen.
Du kan förvara de färdiga skålarna i kylskåpet tills du ska fylla dem. Nu på vintern gillar jag att ha dem i uterummet tills det är dags.
Veganska chokladskålar med glass
Portioner: 4 stycken
Tid: 20 minuter
Ingredienser
4 stycken ballonger
400 g mörk choklad, 54% kakaohalt
Till servering
Färska bär
Blås upp ballongerna lite (du behöver inte blåa upp den helt, då kommer skålen bli väldigt stor) och tvätta av den med lite vatten. Torka av. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och rör om i den så den svalnar något. Doppa ballongen halvvägs ned i chokladen och låt rinna av. Ställ ballongen på ett bakplåtspapper och låt stelna (du kan ställa in den i frysen en snabbis). Doppa ballongen i chokladen igen så du får ett andra lager och låt stelna. Smäll ballongen med hjälp av en nål eller en sax och dra försiktigt bort den ur chokladskålen. Servera med glass, kolasås, maränger och färska bär.
Lämna ett svar