ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

Rocky Snickers

/

Godis

,

Den här varianten av Rocky road smakar Snickers är helt och hållet ljuvlig! Godiset innehåller allt som Snickers brukar innehålla. Choklad, jordnötssmör, kola, cornflakes och jordnötter. Den är otroligt god och måste provsmakas minst en handfull gånger innan jul!

Rocky Snickers

Rocky Snickers

Portioner: 20 godbitar

Tid: 1 timme

Kola

140 g/1 dl ljus sirap

90 g/1 dl strösocker

1 dl växtbaserad grädde (gärna en vispbar som går att koka, konsistensen brukar bli lite bättre med det)

3 g/ 1/2 tsk salt

25 g mjölkfritt margarin

Koka sirap, socker, grädde och salt till en kola med temperaturen 120-125 grader. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält. Rör sedan snabbt i kolan i ca 1 minut så den blir det med matt i färgen. Häll kolan i en form (20×20 cm) täckt i bakplåtspapper och ställ in i kylen tills den stelnat. Om du vill att det ska gå snabbare ställer du in den i frysen. Skär upp i mindre bitar.

Ingredienser

400 g vegansk choklad, gärna 54% kakaohalt

100 g jordnötssmör, krämigt

2 dl cornflakes

1 dl salta jordnötter

Kola

Smält choklad och jordnötssmör på låg värme i micron, rör om då och då. Blanda i cornflakes och kola i chokladen och bred ut i en form (20×20 cm) klädd i plastfolie. Strö över jordnötterna och tryck till dem något så de sitter kvar. Ställ in formen i kylskåpet tills chokladen stelnat och skär upp i 20 stycken goda bitar. Förvara i kylskåpet.

2
38

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00