Vegansk saffranstryffel med vit choklad

Innehåller annonslänk

Vegansk saffranstryffel med vit choklad är det godis jag kommer förta mig på i jul (och kanske innan jul). Den är så otroligt god så jag kan knappt beskriva en. Saffran och vit choklad är en av mina favoritsmaker. Jag är så tacksam över att jag hittade vit vegansk choklad. Den smakar inte lika sötsliskigt som det icke veganska alternativet och lämpar sig helt fantastiskt bra i bakning!

Vegansk saffranstryffel med vit choklad

0,5 dl växtbaserad grädde (jag använde alpro sojavispgrädde)

200 gram vit vegansk choklad (jag använder iChoc som finns att köpa HÄR)

0,5 gram saffran

Florsocker att rulla tryfflarna i

  1. Hacka den vita chokladen fint
  2. Koka upp grädden i en kastrull tillsammans med saffranen och dra av från plattan
  3. Rör ned chokladen tills den smält ihop med grädden
  4. Ställ in kastrullen i kylen och låt tryffeln stelna helt
  5. Rulla ca 15 små tryfflar och rulla dem i florsocker
  6. Förvara dina veganska saffranstryfflar i kylen eller frysen

Vegansk saffranstryffel