Brownie och pepparkakskola i en ljuvlig chokladdoppad boll. Oj, så smarrigt! De är enkla att göra också och helt perfekta när du vill ha lite julgris till glöggen.
Browniebollar med pepparkakskola
15 stycken
Tid: 45 minuter
Ingredienser
En färdiggräddad brownie, recept HÄR
200 g choklad, 54% kakaohalt
Pepparkakskola
1 dl växtbaserad grädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 msk pepparkakskrydda
1/2 tsk salt
25 g mjölkfritt margarin
Blanda grädde, socker, sirap och kryddor i en kastrull och koka under omrörning upp till 125 grader. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält. Jag brukar röra ned temperaturen lite så kolan blir lite matt i färgen, jag tycker att konsistensen blir lite bättre då. Häll kolan i en bakplåtpappersklädd form (15×15 cm) och låt den stelna i kylskåpet. Skär den i 15 bitar.
Mixa brownien i en matberedare tills du får en slät eg. Rulla till 15 stycken bollar och platta till. Lägg i en kola och rulla ihop till en boll igen. Smält chokladen på låg värme i micron eller över ett vattenbad och doppa browniebollarna där i. Låt chokladen rinna av något och låt bollarna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara i kylskåpet
Lämna ett svar