Browniebollar med pepparkakskola

Brownie och pepparkakskola i en ljuvlig chokladdoppad boll. Oj, så smarrigt! De är enkla att göra också och helt perfekta när du vill ha lite julgris till glöggen.

browniebollar med pepparkakskola

Browniebollar med pepparkakskola

15 stycken

Tid: 45 minuter

Ingredienser

En färdiggräddad brownie, recept HÄR

200 g choklad, 54% kakaohalt

Pepparkakskola

1 dl växtbaserad grädde

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 msk pepparkakskrydda

1/2 tsk salt

25 g mjölkfritt margarin

Blanda grädde, socker, sirap och kryddor i en kastrull och koka under omrörning upp till 125 grader. Dra av kastrullen från plattan och blanda i margarinet tills det smält. Jag brukar röra ned temperaturen lite så kolan blir lite matt i färgen, jag tycker att konsistensen blir lite bättre då. Häll kolan i en bakplåtpappersklädd form (15×15 cm) och låt den stelna i kylskåpet. Skär den i 15 bitar.

Mixa brownien i en matberedare tills du får en slät eg. Rulla till 15 stycken bollar och platta till. Lägg i en kola och rulla ihop till en boll igen. Smält chokladen på låg värme i micron eller över ett vattenbad och doppa browniebollarna där i. Låt chokladen rinna av något och låt bollarna stelna på ett bakplåtspapper. Förvara i kylskåpet

 

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *