En enkel fudge smaksatt med saffran. Perfekt till gottebordet på julafton! Den här fudgen gör du utan konstiga ingredienser och den är väldigt simpel men kräver lite armstyrka 😉
Vegansk saffransfudge
Portioner: 30 bitar
Tid: 30 minuter + tid att stelna
Ingredienser
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag tycker att den blir bäst med Alpro Cooking)
360 g/4 dl strösocker
1/2 g saffran
En nypa salt
50 g mjölkfritt margarin
Gör så här
Blanda grädde, socker, saffran och salt i en kastrull och koka till en kola som mäter 120 grader. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet. Fortsätt nu röra i i kolan tills den sjunker i temperatur till 62 grader. Det tar en stund men du kommer märka att kolan blir mer matt i färgen och fast i konsistensen. Bred ut smeten i en form (jag har den här) och ställ in i kylen tills den blivit helt kall. Skär upp fudgen i bitar och slå in i papper eller förvara i en burk. Fudgen tål att stå i rumstemperatur men jag brukar ändå förvara dom i kylskåpet.
Lämna ett svar