Jag tycker att apelsin hör julen till. Den här kolan smakar underbart av apelsin och är så där seg och mjuk. Jag har snurrat kolan till en skruv och jag tycker att den blev extra festlig.
Vegansk apelsinkola
Portioner: 30 stycken bitar
Tid: 30 minuter + avsvalning
Ingredienser
1/2 apelsin
1/2 dl vit sirap
180 g/2 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
1/2 dl växtbaserad grädde (gärna en vispgrädde)
1 krm salt
Riv av skalen och pressa ur saften från apelsinen i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp till 125-127 grader. Bred ut smeten i en kvadratisk form som är 15×15 centimeter eller använd bakbalkar som jag gör. Låt kolan stelna helt och skär den sedan i 30 bitar. Ta varje bit och snurra den till en skruv. Rulla in dem i bakplåtspapper och förvara i kylskåpet.
Lämna ett svar