Vegansk snickersfudge

Inlägget är i samarbete med Carlshamn Mejeri

Vegansk snickersfudge är årets godaste julgodis. Det kan jag svära på. Den är helt perfekt söt, salt och krispig och smakar som, ja Snickers. Jag älskar allt som har med julgodis att göra och hemligheten bakom den där extra lilla touchen som gör godiset helt perfekt är mjölkfritt margarin och lite salt. Då får man kolan och fudgen så där rund i smaken och den kommer smälta i munnen! Mums!

Vegans snickersfudge

Så här gör du vegansk snickersfudge

Chokladfudge

2,5 dl växtbaserad grädde (jag använde sojagrädde)

1,5 dl strösocker

2 msk ljus sirap

20 gram Carlshamn mjölkfria bakmargarin

75 gram mörk choklad

  1. Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull och låt puttra tills temperaturen uppnår 125 gader (använd gärna en termometer)
  2. Klicka i margarinet och smält samman med kolan
  3. Bryt i chokladen och rör om tills den smält och du fått en jämn chokladfudge
  4. Klä en form (15×15 cm) med bakplåtspapper och bred ut fudgen där i
  5. Låt vila i kylen i ca 1 timme
Snickerskola

2 dl växtbaserad grädde (jag använde sojagrädde)

2 dl strösocker

1 dl ljus sirap

75 gram Carlshamn mjölkfria bakmargarin

3 dl salta jordnötter

  1. Koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull tills temperaturen når 125 grader (använd gärna en termometer)
  2. Klicka i margarinet och rör om tills det smält samman med kolan
  3. Vänd ned jordnötterna
  4. Bred ut snickerskolan över chokladfudgen och låt formen stå i kylen i minst fyra timmar men helst över natten
  5. Skär din snickersfudge i 24 munsbitar

Vegansk snickersfudge