Din varukorg är för närvarande tom!
Åh, nobless är en av mina favoriter. Tunna, krispiga och smälter på tungan. Är ni den som stoppar in hela i munnen på en gång eller biter ni av den? Jag trycker in hela, hehe.
Du kan göra vegansk Noblesse på två sätt. Antingen lite klurigare eller superenkelt. Det beror helt på vilken ambitionsgrad ni har för dagen! Jag kommer skriva ner båda tillvägagångssätten här.
När du tempererar choklad behöver du en termometer. Här finns en bra jävel som kostar skjortan och här hittar du en billigare variant som funkar utmärkt om du känner att du inte kommer använda termometer så ofta.
Att temperera choklad kommer ge den en glasig yta och en krispighet. Det säger liksom ”klick” när du tar en tugga. Du kan också förvara den i rumstemperatur utan att den smälter eller blir seg.
Temperera vegansk choklad
Smältning
Mörk: 45-50 grader
Ljus: 45 grader
Vit: 42 grader
Temperering
Mörk: 29 grader
Ljus: 28 grader
Vit: 27 grader
Slutgiltig temperatur
Mörk: 31-32 grader
Ljus: 30-31 grader
Vit: 29-30 grader
Gör så här
- Smält all choklad över vattenbad tills den når temperaturen för smältning.
- Häll ut tre fjärdedelar på en kall yta, marmor är bäst men jag äger ingen marmor (fattigt) så jag brukar använda baksidan på en plåt. Använd en degskrapa eller vinkelpalett och dra ut chokladen, skrapa ihop, dra ut om och om igen tills chokladen når temperaturen för temperering.
- Blanda sedan chokladen med chokladen i skålen och mät så den har rätt temperatur för slutgiltig temperatur. Om inte så häll ut lite choklad igen och upprepa. Därefter använder du chokladen till det du vill. Doppa, praliner, toppings, you name it.
Vegansk Noblesse
Portioner: 15 stycken bitar
Tid: 30 minuter eller 10 minuter
Ingredienser
200 g vegansk ljus choklad
1 dl cornflakes
Gör så här
Enkelt sätt: Smält chokladen i micron eller över vattenbad. Krossa cornflakesen med handen i en påse och blanda ned i chokladen. Klicka ut små kluttar på ett bakplåtspapper och bred ut dom lite så dom blir tunna. Låt stelna i kylen
Lite klurigare sätt: Temperera chokladen (läs ovan hur man gör). Krossa cornflakesen med handen i en påse och blanda ned i chokladen. Bred ut chokladen i ett tunt lager på ett bakplåtspapper. Låt halvt stelna och stansa ut 15 stycken cirklar. Använd en pepparkaksform eller en stans. Plocka bort noblessen från bakplåtspappret när chokladen stelnat helt och förvara i en burk i rumstemperatur eller i kylskåpet.
-
Ekströms 2 x Jordgubbskräm45,00 kr
-
2 x Coca-Cola Classic20,00 kr
-
Jokk 2 x Dryckeskoncentrat Svartvinbär30,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Grape & Citrus35,00 kr
-
Natuvital 2 x Vätskeersättning Apelsin30,00 kr
-
Compeed Plåster Medium 2-pack30,00 kr
-
Leader Outdoor Chili Sin Carne69,00 kr
-
Sante Fruktbar Nötter 36-pack199,00 kr
-
Leader Pasta Carbonara Måltid69,00 kr
-
Leader Pasta Bolognese Måltid69,00 kr
-
2 x Fun Light Blueberry Lemonade49,00 kr
-
Zingo Apelsin 20-pack119,00 kr
-
Clean Drink Funktionsdryck Berry 24-pack279,00 kr
-
Aussie Schampo Miracle Repair55,00 kr
-
Aussie Schampo Nourish55,00 kr
-
Shearer Doftljus Lemon Zest99,00 kr
-
Shearer Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Vanilla & Coconut79,00 kr
-
Shearer Litet Doftljus Vanilla & Coconut59,00 kr
-
Shearer Stort Doftljus Orange Pomander79,00 kr
Lämna ett svar