ANNONS

Vegansk dragongryta

/

Dimman ligger som en täcke över gräsmattan och det är ruggigt ute. Riktigt ruggigt. Snart september. Snart höst. Höst betyder grytor! Snabba grytor, långkok, mustiga, vardagsvänliga. Grytor som passar alla tillfällen. Det fina med grytor är att dom klarar sig bra själva. Man steker på alla ingredienser, i med grädde och därefter blir den bara godare och godare ju längre den får stå på spisen och gotta till sig.

Igår lagade jag en vegansk dragongryta med citron och filébitar till familjen. Den kommer serveras fler gånger i höst om jag säger så.

vegansk dragongryta

Vegansk dragongryta

4-6 portioner

320 gram veganska filébitar

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 tärning grönsaksbuljong

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl vatten

2 tsk vitvingvinäger

1 citron, skalet

Salt och peppar

1 kruka färsk dragon

Olja eller mjölkfritt margarin till stekning

4-6 portioner ris

  1. Stek på filébitarna i en stekpanna tills de fått lite färg och ställ åt sidan
  2. Hacka lök och vitlök smått och fräs i en gryta tills de blivit mjuka. Tillsätt filébitarna och smula över buljongtärningen.
  3. Blanda grädde, vatten, vinäger, citronskal, salt och peppar i en skål och häll över i grytan. Hacka dragonen och blanda ned. Låt puttra i minst 15 minuter. Smaka av och krydda mer om du tycker att det behövs
  4. Koka riset
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00