Veganska pannkakor

Att göra pannkakor utan ägg, mjölk och andra animaliska produkter är enklare än man kanske tror. Veganska pannkakor kräver inga speciella ingredienser och de som behövs finns troligen redan hemma.

veganska pannkakor recept

Följ gärna mig på Instagram för mer tips och trix kring växtbaserad bakning. HÄR hittar du min profil!

Veganska pannkakor 8 stycken

3 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

0,5 dl flytande mjölkfritt margarin

2,5 dl växtbaserad dryck

2 dl kallt vatten

0,5 tsk salt

Margarin att steka i

  1. Sikta ned mjölet och vaniljsockret i en skål
  2. Blanda i flytande margarin, växtdryck och vatten under omrörning för att undvika klumpar
  3. Rör runt tills du får en jämn smet och tillsätt saltet
  4. Lägg margarin i en stekpanna och låt det smälta helt
  5. När margarinet tystnat häller du ned 1 dl smet i pannan och steker pannkakan gyllenbrun på varje sida på medelvärme (låt det ta sin tid)
  6. Servera pannkakorna med färska bär, glass, sirap, vispad grädda, frukter eller precis vad du önskar äta dina pankisar med!

Prenumerera på min Youtube-kanal, tryck HÄR för att komma dit!

recept veganska pannkakor

Kommentarer

Ett svar till ”Veganska pannkakor”

  1. Hej!

    Bästa pannkaksreceptet! Tror du att detta skulle fungera att göras i ugn? Ugnspannkaka?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *