Veganska sega pepparkaksmuffins

Sega muffins är ju så gott. Jag vet inte vad det är som gör det, kanske är det alla smaker som blir mer koncentrerade i en kladdig muffins? Sen konsistensen, ni vet så man nästan vill smaska lite..

Sega pepparkaksmuffins är perfekta att ha i frysen när du får spontana fikagäster eller när du är sötsugen! Kanske baka och frysa in till advent?

pepparkaksmuffins

pepparkaksmuffins1

Veganska sega pepparkaksmuffins

Portioner: 8 stycken stora muffins

Tid: 30 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

100 g mjölkfritt margarin

1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

(om du inte använder frystorkat kikärtsspad tar du bort pulver och vatten och ersätter med 1 1/2 dl flytande kikärtsspad)

180 g/2 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

1 msk pepparkakskryddor

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

8 stycken stora muffinsformar

sega pepparkaksmuffins

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten till en simmig lag. Tillsätt strösockret och vispa med elvisp i ungefär 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Rör försiktigt i margarinet och vänd ihop tills smeten precis gått ihop. Fyll hälften av muffinsformarna med smeten och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna till ljumna innan du serverar.