
Veganska sega pepparkaksmuffins
Sega muffins är ju så gott. Jag vet inte vad det är som gör det, kanske är det alla smaker som blir mer koncentrerade i en kladdig muffins? Sen konsistensen, ni vet så man nästan vill smaska lite..
Sega pepparkaksmuffins är perfekta att ha i frysen när du får spontana fikagäster eller när du är sötsugen! Kanske baka och frysa in till advent?
Veganska sega pepparkaksmuffins
Portioner: 8 stycken stora muffins
Tid: 30 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
100 g mjölkfritt margarin
1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
(om du inte använder frystorkat kikärtsspad tar du bort pulver och vatten och ersätter med 1 1/2 dl flytande kikärtsspad)
180 g/2 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
1 msk pepparkakskryddor
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
8 stycken stora muffinsformar
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda frystorkat kikärtsspad och vatten till en simmig lag. Tillsätt strösockret och vispa med elvisp i ungefär 1 minut. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten. Rör försiktigt i margarinet och vänd ihop tills smeten precis gått ihop. Fyll hälften av muffinsformarna med smeten och grädda mitt i ugnen i 18-20 minuter. Låt muffinsen svalna till ljumna innan du serverar.