Veganska pepparkaksbollar

Sugen på pepparkakor? Älskar du chokladbollar? Då är det här receptet perfekt för dig och det går snabbt att svänga ihop! Ja, det vet man ju redan, att chokladbollar går snabbt att göra så när sötsuget kickar in i juletider är dessa helt klart värda!

pepparkaksbollar

pepparkaksbollar veganska

Veganska pepparkaksbollar

Portioner: 15 stycken bollar

Tid: 20 minuter + plus en stund i kylskåpet

Ingredienser

Pepparkaksbollar

125 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

150 g/2 dl brun farinsocker

1 tsk malen kardemumma

2 tsk torkad, malen ingefära

1 msk malen kanel

2 msk kakao

160 g/4 dl havregryn

3 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Topping

1/2 dl strösocker

1 msk lingonpulver

pepparkaksbollar

Gör så här

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät smet. Ställ in smeten i kylskåpet en stund så den stelnar lite. Rulla 15 stycken bollar av smeten. Blanda strösocker och lingonpulver i en skål. Rulla bollarna i lingonsockret och ställ in dina veganska pepparkaksbollar i kylskåpet tills det är dags att servera.