ANNONS

Veganska havrebollar

/

Min nya favoritboll! Att hoppa över kakaon i chokladbollen och istället gör en havreboll blev sannerligen lyckat! Jag ville efterlikna delicatobollen i utseendet och konsistensen, fast utan kaka då, så jag doppade havrebollarna i vit choklad som jag smält tillsammans med liiiite ljus choklad för att få den riktigt beiga färgen!

havrebollar

Veganska havrebollar

Portioner: 12 stycken

Tid: 30 minuter

Ingredienser

Havresmet

150 g mjölkfritt margarin

135 g/1 1/2 dl strösocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

160 g/4 dl havregryn

1 msk kallt, starkt kaffe

1 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Topping

100 g vegansk vit choklad

10 g vegansk ljus choklad

1 tsk kokosolja

Flingsalt

havrebollar

Gör så här

Havresmet: Mixa alla ingredienser till en kladdig smet. Lägg smeten i en spritspåse och sprits ut 12 stycken ”kluttar”, dom ska ha samma form som en Delicatoboll. Ställ in i frysen i 20 minuter så de blir lätta att doppa i chokladen.

Topping: Smält båda chokladsorterna över vattenbad eller i micron på låg värme. Blanda i kokosoljan och häll över den smälta chokladen i ett glas. För in en kniv i botten på havrebollen och doppa ned den i chokladen. Ta försiktigt bort kniven och placera bollen på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt chokladen stelna. Veganska havrebollar går att frysa in eller förvara i kylskåpet.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@fridasvegobak
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00