Seg kladdkakekaka. En alldeles speciell sådan.
Igår fick jag ett meddelande av en person som följer mina sociala kanaler.
”Jag önskar att jag vågade baka dina smarriga recept varje dag men min sjukdom hindar mig (ätstörning). Min favorit är seg kladdkaka. Har du recept på en sådan? Jag skulle verkligen vilja våga utmana mig själv”
Det här rörde mig till tårar. Jag har varit där du är. Anledningen till att jag började baka var för att ”våga utmana mig själv” i en hemsk, fruktansvärd ätstörning. Min resa har varit den tuffaste men också mest lärorika i mitt liv. Idag är jag på ”andra sidan” sjukdomen och jag lovar att hur rädd du än är för det skräckinjagande ordet ”fri” så är livet som fri mycket enklare. Den här cookien är till dig som jag pratade med igår. Jag bakade den direkt efter att vi avslutat vår konversation och jag misslyckades två gånger innan dom blev bra. På kvällen blev jag ledsen för det liksom kom över mig, att det finns folk ute i samhället som mår så dåligt som jag mådde. Ingen är värd det.
Till alla där ute som kämpar: våga utmana dig själv idag, du kommer bli stolt!
Sega kladdkakscookies 10 stycken
1 dl aqua faba (kikärtsspad)
2,5 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
50 gram ljus vegansk choklad
Gör så här
1. Vispa aquafaba till ett fast skum (du ska kunna vända bunken upp och ner utan att skummet rör sig)
2. Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål
3. Vänd försiktigt ner blandningen i aquafaban med en slickepott (eller liknande)
4. Smält chokladen och vänd ner den i smeten
5. Vänd till sist ner vetemjölet försiktigt. Blanda bara tills smeten precis gått ihop
6. Klicka ut 5 bollar på en bakplåt med bakplåtspapper (du behöver två plåtar eller grädda kakorna i två omgångar)
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 175 grader i 8 minuter
8. Låt kakorna svalna helt innan du flyttar dom från plåten
Lämna ett svar