Innehåller annonslänk

Veganska chocolate chip cookies med Oreo är så otroligt gott! Själva kakan är perfekt seg och smakar precis som man vill att en chocolate chip cookie ska smaka. Att de sedan är toppade med Oreos är liksom pricken över i:et.
När jag klicka ut kakdegen på bakplåtspappret använder jag anntid en glasskopa. Kulan delar jag sedan på mitten och placerar den ojämna sidan uppåt. Det ger en snygg finish på kakorna när de är gräddade. Glasskopan kan du köpa HÄR
Veganska chocolate chip cookies med Oreo
150 gram mjölkfritt margarin
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
3 msk kikärtsspad
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 gram mörka chokladknappar
8-10 stycken Oreokakor
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt till en fluffig smet
- Tillsätt kikärtsspadet och vispa på hög hastighet tills det precis gått ihop med smeten
- Vänd med slickepott i bakpulver och vetemjöl tills du får en kakdeg
- Tillsätt chokladknapparna och blanda om tills de fördelat sig jämt i kakdegen
- Klicka ut 12 bollar på en bakplåt med bakplåtspapper, jag använder alltid en glasskopa (som finns att köpa HÄR) och delar bollen mitt i tu så blir kakorna lagom stora
- Grädda dina chocolate chip cookies mitt i ugnen i ca 10 minuter
- Dela Oreokakorna i bitar och tryck ned dem i de färdiggräddade kakorna
- Låt svalna helt på plåten innan du plockar bort dem
Kakorna går att frysa
Glöm inte att följa mig på Instagram @fridasvegobak

Lämna ett svar