Veganska lussebullecookies är en fantastisk hybrid av lussebullar och sega cookies. Med dessa kakor får du maxad lussebullesmak och inga spår av torra bullar. Helt fantastiskt om du frågar mig!
Följ mig på
Veganska lussebullecookies
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kikärtsspad eller vatten
0,5 gram saffran (1 paket)
1 tsk bakpulver
3,25 dl vetemjöl
1 krm salt
1 dl russin
Pärlsocker
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa margarin, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt
- Blanda kikärtsspad och saffran och vispa ned i smeten
- Vänd i vetemjöl, bakpulver och salt och blanda försiktigt till en deg
- Tillsätt till sist russinen och och blanda tills de fördelat sig jämt i degen
- Klicka ut 12 runda bollar fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar använda DEN HÄR glasskopan för att få jämna, lagom stora kakor
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter och strö över pärlsocker direkt efter gräddning
- Låt kakorna svalna på plåten
Lämna ett svar