Veganska lussebullecookies

Veganska lussebullecookies är en fantastisk hybrid av lussebullar och sega cookies. Med dessa kakor får du maxad lussebullesmak och inga spår av torra bullar. Helt fantastiskt om du frågar mig!

lussebullecookies

Följ mig på

Instagram

Youtube

Facebook

Veganska lussebullecookies

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 msk kikärtsspad eller vatten

0,5 gram saffran (1 paket)

1 tsk bakpulver

3,25 dl vetemjöl

1 krm salt

1 dl russin

Pärlsocker

lussebullecookies

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa margarin, strösocker och vaniljsocker vitt och fluffigt
  3. Blanda kikärtsspad och saffran och vispa ned i smeten
  4. Vänd i vetemjöl, bakpulver och salt och blanda försiktigt till en deg
  5. Tillsätt till sist russinen och och blanda tills de fördelat sig jämt i degen
  6. Klicka ut 12 runda bollar fördelat på två plåtar med bakplåtspapper. Jag brukar använda DEN HÄR glasskopan för att få jämna, lagom stora kakor
  7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter och strö över pärlsocker direkt efter gräddning
  8. Låt kakorna svalna på plåten

Kommentarer

7 svar till ”Veganska lussebullecookies”

  1. Kan man byta ut kikärtsspad mot 1 Ägg?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Jag har själv aldrig testat det så jag vågar inte ge dig ett självklart ja. Däremot vet jag att du får snarlikt resultat med lika mycket vatten!

  2. Det blev så gott (använde vatten och körde utan russin och pälsocker). Kommer definitivt göra dem igen!

  3. Supergoda blev dom! Jag gillar inte russin så hade i chokladknappar istället och de blev kanon!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Så kul att du gillar dom!

  4. Profilbild för Caroline

    Menar du att man kan använda vatten istället för kikärtspad?

  5. Profilbild för Frida Waleij
    Frida Waleij

    De var otroligt goda. Får nog göra en till omgång för de kommer ta slut innan jul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *