Vegansk vaniljpaj

by on

vegansk vaniljpajDen här vaniljpajen är så krämig och len i sina smaker och den passar helt perfekt som dessert efter en måltid! Jag använder äkta vanilj i min paj i form av vaniljpulver eftersom det ger mer smak. Man kan också använda vaniljsocker med äkta vanilj men då bör man dubbla mängden vaniljsocker och minska mängden strösocker något så inte krämen blir för söt.

Vaniljpajen är så enkel att göra och kräver ingen ugn, vilket jag vet att många av er uppskattar! Dessutom tyckte jag att det var lite kul att byta ut Digestivekex och Oreokakor som jag vanligtvis använder till no-bake-pajer till Bragokex som är en av mina absoluta favoriter ända sedan barnsben! Receptet kommer här:

Pajbotten

Ett paket Bargo original (225 gram)

100 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa sönder kexen till smulor
 2. Smält margarinet och blanda ut det i kexsmulorna
 3. Tryck ut pajdegen i 10 minipajformer eller i en stor springform (22 cm i diameter)
 4. Ställ in i frysen för att stelna medan du gör vaniljkrämen

Vaniljkräm

1 dl majsstärkelse

1,5 dl strösocker

1 tsk äkta vaniljpulver

2,5 dl sojavispgrädde

3 dl sojadryck

 1. Blanda samman socker, majsstärkelse och vaniljpulver i en kastrull
 2. Rör ihop sojagrädden och sojadrycken och häll försiktigt i den under omrörning (det är viktigt att man rör om samtidigt som man häller i vätskan så inte majsstärkelsen klumpar ihop sig)
 3. Koka upp vaniljkrämen på svag värme under omrörning
 4. Låt puttra tills den tjocknat till en fast kräm
 5. Häll krämen i pajskalet och ställ in pajen i kylen så den svalnar helt

Toppa din vaniljpaj med färska bär!

vegansk vaniljpaj

You may also like

1 Comment
 1. Sara 1 år ago

  Hej! Hoppas allt är bra! Jag heter Sara och är 14 år gammal. Jag går just nu en kurs i design av hemsidor. Min är aktiv nu och nu har vi fått i uppgift att ordna 3 stycken länkar till vår hemsida. Jag har skrivit om vaniljpulver på https://vaniljpulver.se
  Eftersom du skriver om vaniljpulver kanske det kan passa här?
   
  Skulle bli jätteglad om du kunde tipsa om min nya sida. Stort tack, Sara, Göteborg 

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.