Vegansk kladdkaka

by on

Vegansk kladdkaka

Det tog mig några fördärvade kladdkakor innan jag fann det absolut perfekta receptet på vegansk kladdkaka. Den är så där seg i mitten och frasig i kanterna, precis som en kladdkaka ska vara. Det är helt omöjligt att bara äta en bit och i skrivande stund vattnas det i munnen på mig för att jag blir så sugen på den här underbara, men ack så simpla skapelsen!

Jag tänkte ge er tre tips för att lyckas med den perfekta veganska kladdkakan:

TIPS 1 – rör ihop ingredienserna med en slickepott i en skål. Vispa INTE. Då kommer kladdkakan instället bli en torr chokladkaka

TIPS 2 – kakan är färdig när den är fast i kanterna och vobblig i mitten, då kan man plocka ut den ur ugnen

TIPS 3 – frys eller kyl ned kladdkakan efter gräddning så blir den seg och lite fudgy i konsistensen. Supergott och precis så som en vegansk kladdkaka ska smaka!

Ingredienser till den perfekta veganska kladdkakan

200 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

0,75 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

  1. sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Häll i kikärsppadet och socker och rör ihop
  4. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet (rör inte mer an nödvändigt)
  5. Häll smeten i en springform (24 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter
  6. Ställ in kladdkakan i kylen/frysen till den blivit kall och stelnat till en seg, ljuvlig kladdkaka
  7. Skär upp i 8-12 bitar och servera med en klick växtbaserad grädde och färska bär!

Vegansk kladdkaka

You may also like

3 Comments
  1. Emma 2 år ago

    Använde slickepott men då blev det väldigt mycket klumpar. Har du något bra tips för att undvika det?

    Reply
    • fridasvegobak 2 år ago

      Du kan sila smeten genom en finmaskig sil ner i formen så kommer klumpens försvinna ?

      Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published.