En riktig kalaskaka med mycket smak av choklad med en touch av syra från HUJ Creamy Cashew. En bra produkt med en god, fyllig smak och konsistens! HUJ producerar sina produkter i Allingsås med Fairtrademärkta cashewnötter. Du hittar HUJ i din lokala livsmedelsbutik (om den inte finns, be personalen ta in den).
Vill du ha en maffig, chokladig kaka att mumsa på är den här veganska kladdkakan med chokladcheesecake ett självklart val!
Vegansk kladdkaka med chokladcheesecake
Portioner: 8-10 st
Tid: 1 timme + tid för avsvalning
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 dl farinsocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 1⁄2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Chokladcheesecake
150 g mörk choklad (54% kakaohalt)
45 g/1/2 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 1⁄2 dl växtbaserad vispgrädde
1 förpackning á 125 g HUJ Creamy Cashew Naturell
Topping:
Färska bär
Hackade nötter
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna helt och plocka ut ur formen.
Chokladcheesecake: Blanda choklad, strösocker, vaniljsocker och matlagningsgrädden i en kastrull och låt det smälta ihop på låg värme. Det får inte börja koka. Vispa under tiden grädden till sin fastaste konsistens med elvisp och vispa därefter i HUJ! Blanda chokladkrämen med uppvispet tilld du får en jämn cheesecakesmet. Häll smeten i en spritspåse och låt den sätta sig i kylskåpet i 2 timmar. Spritsa på chokladcheesecaken över kladdkakan. Toppa med färska bär och hackade nötter.
Lämna ett svar