Vegansk pannacottapaj

by on

Pannacottapaj

Äntligen kommer ett recept med bär! Min veganska pannacottapaj är helt magiskt god med sin syra från bären och blandat med Oreo som finns i botten blir det en klockren kombination!

Vegansk pannacotta är inte så svårt att göra som man kan tro. Jag har helt klart gjort det svårt för mig när jag har testat att ta fram det här receptet genom att använda agar agar, vilket inte alls har passat bra till den här typen av recept. Den gör helt enkelt att pannacottan blir lika god att äta som en gummiboll ungefär. Jag förstå inte varför jag inte bara tog vanligt hederligt gelésocker på en gång? Antagligen ville jag känna mig cool som experimenterade med ”nya” produkter även om en del klassiker är svåra att byta ut!

Nu bakar vi vegansk pannacottapaj!

Botten

1 paket Oreokakor (154 gram)

75 gram mjölkfritt margarin

  1. Mixa kakorna till smulor
  2. Smält margarinet och blanda det med kaksmulorna
  3. Bred ut bottnen i en springform (22 cm i diameter)
  4. Frys ned medan du gör pannacottan
Pannacotta

70 gram frysta blåbär

100 gram frysta hallon

4 dl växtbaserade grädde (valfri sort)

2 tsk vaniljsocker

100 gram gelésocker multi

  1. Värm bären och mosa ur bärsaften i en kastrull
  2. Tillsätt övriga ingredienser
  3. Koka upp under omrörning och låt puttra i ca 2 minuter
  4. Låt pannacottan svalna något innan du häller den över Oreobotten
  5. Ställ in i kylen i minst 4 timmar för att stelna
  6. Dekorera tårtan med färska bär

Vegansk pannacottapaj

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.