Innehåller annonslänk
Julkola är ett måste för mig under julen. Det kanske inte förvånar er särskilt mycket i och för sig. Den här kolan är fylld av mandel och doppad i vit vegansk choklad. Ni förstår kanske att den är helt galet god?
Det här med att baka julgodis är väldigt roligt. Bara fantasin sätter gränser. Från början hade jag planerat att göra en vaniljkola men det slutade med dessa fantastiska små godisbitar. Jag älskar att få vara kreativ och under julen är det extra roligt eftersom det finns så mycket gott att äta!
När man kokar kola rekommenderar jag verkligen att man använder en termometer för att uppnå bästa resultat. Jag använder en vanlig stektermometer för att få exakt temperatur på min kola! Vegansk mandelkola är en mjuk kola vilket betyder att den ska koka till cirka 125 grader innan den är klar!
Vegansk mandelkola i vit choklad
150 gram växtbaserad grädde
150 gram strösocker
150 gram sirap
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75 gram mjölkfritt margarin
50 gram mandelspån
100 gram vit vegansk choklad (du kan köpa vit vegansk choklad från iChoc HÄR)
- Mät upp grädde, socker, sirap, vaniljsocker och salt i en kastrull
- Koka upp och låt puttra tills kolan uppnår en temperatur på 125 grader (använd gärna en termometer)
- Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält
- Vänd ned mandelspån snabbt
- Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och vänd ned kolasmeten där i
- Låt kolan stelna i minst 4 timmar (men gärna över natten)
- Skär kolan i munsbitar
- Smält chokladen över vattenbad eller i micron och pensla dem med eller doppa dem i chokladen
- Låt chokladen stelna och servera sedan kolan
Vegansk mandelkola i vit choklad går utmärkt att förvara i både frys och kyl
Lämna ett svar