Innehåller annonslänk
Julen närmar sig med stormsteg och vi frossar i choklad, apelsiner och nötter. Jag ville kombinera tre goda ting i ett bakverk och gjorde vegansk chokladtryffel med apelsinkrokant. De blev en riktig höjdare som kommer vara utsökta på dessertbordet på julafton! Och gissa vem som tagit på sig julbaket i min släkt 😉
Choklad och apelsin är en klockren smakkombination, så ni bara måste testa dessa underbara små tryfflar för att få känna dem smälta i munnen!
Vegansk chokladtryffel
1 dl växtbaserad vispgrädde
300 gram vegansk ljus choklad (jag har använt iChoc som finns att beställa HÄR)
Apelsinzest från två apelsiner
Krokant (finns att köpa i välsorterade matvarubutiker, vid bakhyllan)
- Koka upp grädden i en kastrulla och dra av från plattan
- Rör ned chokladen tills den smält
- Låt tryffeln sätta sig i kylen tills den blir så pass hård så du kan rulla bollar av den
- Riv apelsinzest och blanda det tillsammans med krokanten
- Rulla små bollar (ca 25 stycken)
- Rulla bollarna i apelsinkrokanten
- Förvara chokladtryffeln i kylen eller i frysen tills du ska äta dem
Lämna ett svar